FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στους διωκόμενους αγρότες – Στα δικαστήρια της Αμαλιάδας για συμπαράσταση χθες τα μέλη της ΟΑΣΗ

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Σήμερα στις 12 στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου το αγροτικό συλλαλητήριο

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δικαστικές διώξεις εις βάρος των αγροτών εξέφρασαν χθες το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας τα μέλη και οι φίλοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν σε συναδέλφους που διώκονται για τη συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις το 2014.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί η δίωξη, επισήμανε πως οι αγρότες διώκονται επειδή αγωνίστηκαν ενάντια σε άδικες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Σήμερα είχαμε το δικαστήριο από το 2013 που είχαμε πάει για τη φορολογία που μας έβαλε η κυβέρνηση και πήγαμε στην Εφορία να διαμαρτυρηθούμε. Τότες ήταν με 10.000 ευρώ να πληρώνουν φόρο και ο λογιστής έπρεπε να πάρει 650 ευρώ. Ήταν αδικία ένας αγρότης να πληρώνει 650 ευρώ το χρόνο στον λογιστή. Μας τραβάνε στα δικαστήρια από το 2013 μέχρι τώρα, λες και είμαστε τίποτα ληστές. Πρέπει να αγωνιστούμε, να το καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να βγει στο δρόμο. Τα καρπούζια μείνανε στα χωράφια και δεν μας λένε ξεκάθαρα τι θα πάρουμε. Οι αγρότες δεν είναι ότι δεν έχουν να καλλιεργήσουν, δεν έχουν να φάνε κιόλας. Τα ίδια και με τις πατάτες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι ο αγροτικός κόσμος θα συνεχίσει τους αγώνες του για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να δικαστεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας για συμβολική κατάληψη που είχαμε κάνει το 2014 στη ΔΟΥ της Αμαλιάδας. Τότε η κυβέρνηση πήγε να ψηφίσει έναν νόμο για να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Εμείς με τους αγώνες που κάναμε τότε, καταφέραμε και στη συνέχεια να έχουμε αφορολόγητο 8.600 € και σήμερα το έχουν πάει 7.700 € και πάλι είμαστε εδώ για αυτόν τον σκοπό. Αναβλήθηκε η υπόθεση αυτή γιατί έλειπε δικαιολογημένα ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης. Θα είμαστε πάλι εδώ στις 5 Απριλίου για τον ίδιο λόγο. Είμαστε ενάντια σε αυτούς τους νόμους και στον καινούργιο νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ποινικοποίηση των αγώνων και την απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων. Θα αγωνιστούμε για όλα αυτά, θα είμαστε στους δρόμους», τόνισε ο κ. Βομπίρης και απηύθυνε κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από τα χωριά της Ηλείας και θα καταλήξει με τρακτέρ και με αυτοκίνητα στις 12:00 το μεσημέρι στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος