FOLLOW US: facebook twitter

Όχι ένα, αλλά… εφτά βραβεία για τον Προκόπη Μανουσόπουλο!

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Νέα μεγάλη διάκριση για τον ταλαντούχο φωτογράφο γάμων από την Ζαχάρω στον διαγωνισμό PWS photoweedingstories
-“Θέλω οι εικόνες μου να αφηγούνται και να λένε αλήθειες”

Όχι ένα, αλλά… εφτά νέα βραβεία στον διαγωνισμό του PWS photoweedingstories,  κέρδισε ο γνωστός, ταλαντούχος και πολυβραβευμένος φωτογράφος γάμου Προκόπης Μανουσόπουλος από την Ζαχάρω που με τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες του έχει  δημιουργήσει τα πιο ωραία wedding άλμπουμ νέων ζευγαριών από την Ηλεία και όχι μόνο, αφού η φήμη του ταξιδεύει από την Ευρώπη ως την Αμερική. Τα βραβεία που όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει σε μεγάλους και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, είναι πλέον αμέτρητα, έχει πολλές φορές αναδειχθεί φωτογράφος της χρονιάς με αρκετά πρώτα και δεύτερα βραβεία σε διάφορες κατηγορίες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Στον τωρινό διαγωνισμό του δεύτερου εξαμήνου του 2020 του PWS photoweedingstories, ο Προκόπης Μανουσόπουλος, βραβεύτηκε για εφτά φωτογραφίες του, ενώ η μια από αυτές, η φωτογραφία της κόρης του Θάλειας με την υπογραφή του, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Teenagers – Childrens”. Συνολικά  λοιπόν ο απολογισμός των βραβείων του είναι μια πρώτη θέση, τέσσερις δεύτερες και δύο MeritAward!  Ο ίδιος βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να νοιώθει ευτυχής για τις νέες αυτές διακρίσεις της καλλιτεχνικής του δουλειάς σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνεται την τελευταία 10ετία,  δύο φορές το χρόνο από την μεγαλύτερη κοινότητα φωτογράφων της Ν. Ευρώπης σε πολλές κατηγορίες! Σε αυτόν τον διαγωνισμό διαγωνίζονται φωτογράφοι από όλον τον κόσμο για την κατάκτηση των βραβείων αλλά και τηναπόκτηση βαθμών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

“Οι εικόνες μου έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο”

Ο Προκόπης Μανουσόπουλος σε μια διαδικτυακή του συνέντευξη στο PWS μίλησε για την δουλειά του.  Σε ερώτησή για τον αν ο ίδιος έχει φωτογραφική ταυτότητα, τόνισε ότι “αυτή είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο στοίχημα και αυτό επιδιώκω, αλλά δεν είνα εύκολο να το κατακτήσεις από το Α ως το Ω. Στο μυαλό μου και στην ψυχή μου είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλω. Θέλω οι εικόνες μου να αφηγούνται και να λένε αλήθειες. Να έχουν χρώμα, να έχουν δυνατό συναίσθημα. Αυτό επιδιώκω. Επίσης στα καρέ μου, μου αρέσει όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, να έχουν δράση, η στατική εικόνα δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. Βέβαια, αν μου ταιριάζει σε ένα θέμα, δεν θα πω όχι.”

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Επισήμανε ακόμα ότι ειδικεύεται στην φωτογραφία γάμου, έχει κάνει όμως και κάποια άλλα πρότζεκτ κυρίως για να διοχετεύει τις καλλιτεχνικές και προσωπικές του ανησυχίες. “Σε ότι κάνω, θέλω το επίκεντρό μου να είναι ο άνθρωπος”.  Απαντώντας στο αν έχει κερδίσει κάτι μέσα από τους διαγωνισμούς και τα βραβεία που έχει λάβει, υπογράμμισε ότι τα βραβεία δεν είναι αυτοσκοπός του, όμως τον βοηθούν στο να χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Ο Προκόπης Μανουσόπουλος αναφερόμενος σε κάποια φωτογραφία του που θα μπορούσε να πει ότι τον χαρακτηρίζει, τόνισε ότι είναι αυτήτης Έφης Βλαντή, (η παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας από την Ζαχάρω), όπου το 2016 αναδείχθηκε σε φωτογραφία της χρονιάς και κοσμεί έναν τοίχο στο Ίδρυμα Μαριάνα Βαρδινογιάννη. Μάλιστα ο ίδιος λέει ότι οι κριτές όταν του έδωσαν το πρώτο βραβείο, του έγραψαν ότι βλέπουν ένα γενναίο κορίτσι που αυτοσαρκάζεται αλλά ο ίδιος προσθέτει:” Η Έφη μας δείχνει ότι πολλές φορές η υγεία μας, είναι επιλογή μας και τα μηνύματα από αυτήν την φωτογραφία ειναι πολλά και αισιόδοξα, γιατί αν και έχασε το πόδι της δεν το έβαλε κάτω, αλλά επέλεξε να ζήσει! Και η φωτογραφία αυτή στο Ίδρυμα Μαριάνα Βαρδινογιάννη στέλνει μυνήματα αισιοδοξίας στους γονείς και τα παιδιά που η ζωή δεν ήταν μαζί τους εύκολη”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που χορεύουν και παπούτσια, κείμενο που λέει "MANOUSOPOUL Storytelling យ COMPETITION second half 2020 MANOUSOPOULOS PROKOPIS Category Baptism Second Place"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος