FOLLOW US: facebook twitter

Όταν εσύ κάνεις ένα βήμα πίσω…

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καλημέρα από τη  Μέση Ανατολή. Την περιοχή του πλανήτη όπου κάποιοι πείθουν ακόμα τα ακροατήριά τους πως «αν ο ένας σφάξει τον άλλο, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα». Την περιοχή που δείχνει να απωθεί την κοινή ανθρώπινη γνώση, πως «η βία γεννάει το μίσος και το μίσος γεννάει τη βία», και συνεχίζει την ματωμένη της περιδίνηση σε ένα φαύλο κύκλο, που όχι μόνο δεν λέει να κλείσει μετά από σχεδόν 80 χρόνια, αλλά γίνεται ακόμα χειρότερος και πιο εφιαλτικός. 

 Αμφέβαλε κανείς, έστω για μια στιγμή, ότι οι πρωτοφανείς θηριωδίες της Χαμάς θα προκαλούσαν την άμεση, και επίσης πρωτοφανή σε αγριότητα, αντίδραση του Ισραήλ;

Όχι, αδέλφια. Σφάζοντας ο ένας τον άλλο, ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος. Γίνεται πολύ χειρότερος. Οι νέες γενιές καταδικάζονται να ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες μέσα σε ένα χάος μίσους και βίας.

Θα προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε συμβιβασμό για την ειρήνη; Δεν θα είναι εύκολο. Ένας από τους βασικούς, σκληρούς κανόνες επιβίωσης στην επί αιώνες ταραγμένη Μέση Ανατολή, είναι πως «όταν εσύ κάνεις ένα βήμα πίσω, ο αντίπαλος σου κάνει δύο βήματα μπροστά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος