FOLLOW US: facebook twitter

Ορκίζεται σήμερα ο νέος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και το περιφερειακό συμβούλιο

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:

Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, ενώ φυσικά είναι ανοικτή και για κάθε πολίτη που θα ήθελε να παραβρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Φαρμάκης αναμένεται θα εκπέμψει τα τρία πρώτα σημαντικά μηνύματα, που παράλληλα θα αποτελούν και τους πυλώνες πάνω στους οποίους επιθυμεί να στηριχθεί η νέα περιφερειακή Αρχή.

Το πρώτο μήνυμα θα αφορά την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Περιφέρειας και να την μετατρέψει σε πραγματικό «σπίτι» όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Μάλιστα, αναμένεται να επαναλάβει την έκφραση που είχε πει αμέσως μετά το τέλος των εκλογών: «Τρεις νομοί μία γροθιά, 700.000 άνθρωποι μία καρδιά!»

Το δεύτερο μήνυμα θα έχει σχέση με τη βούλησή του για διαρκή και ειλικρινή συνεργασία, τόσο με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με το σύνολο των τοπικών φορέων, κυρίως δε, με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως «Περιφέρεια και Δήμοι αποτελούν τους δύο κρίκους της αυτοδιοικητικής αλυσίδας και η επιτυχία των Δήμων θα συνιστά και επιτυχία της Περιφέρειας, όπως και τούμπαλιν».

Το τρίτο μήνυμα που θα στείλει ο κ. Φαρμάκης θα αφορά την ανάγκη «συνέχειας» στην Περιφέρεια, με ενίσχυση του πολιτικού της ρόλου και της εξωστρεφούς λειτουργίας της, αλλά και με εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογιών, ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν γρήγορες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Εξάλλου, ένας από τους κύριους στόχους του είναι η «αλλαγή ταχύτητας» προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να επιτύχει το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη και να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις πιο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος