FOLLOW US: facebook twitter

Οριακή η λειτουργία της Χειρουργικής Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 20-03-2024 | Συντάκτης:

-Ζητείται γιατρός με μπλοκάκι για να μην κλείσει η κλινική

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, καθώς τη δεδομένη στιγμή έχει μείνει με μόλις έναν γιατρό, του οποίου η σύμβαση ολοκληρώνεται στο τέλος του Μαρτίου, ενώ ο μόνιμος γιατρός που υπηρετεί εκεί, έχει μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Για τον λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του να εγκρίνει την εισήγηση της αναπλ. διοικήτριας Μαρίας Μπαχού για την τρίμηνη πρόσληψη ενός γιατρού χειρουργού με μπλοκάκι, προκειμένου να αποτραπεί η αναστολή της λειτουργίας της.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της προς τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, από τις προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις της κλινικής, καλυμμένη είναι μόνον η μία.

«Οι ανάγκες μέχρι τώρα καλύπτονταν από τον μοναδικό μόνιμο γιατρό, ο οποίος απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, και από έναν με σύμβαση εργασίας παροχής ιατρικών υπηρεσιών με το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι 31 Μαρτίου, οπότε και λήγει η σύμβασή του», ανέφερε και παρέθεσε το έγγραφο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας της ΝΜ Αμαλιάδας, Γαβριέλας Φεκετέα, με το οποίο ζητείται η άμεση και κατεπείγουσα ενίσχυση του νοσοκομείου με ιδιώτη γιατρό με απόδειξη παροχής υπηρεσίας και διενέργεια εφημεριών.

Όπως τόνισε η κ. Μπαχού, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΝΜ Αμαλιάδας είναι απαραίτητη η έγκριση του αιτήματος στο Υπουργείο Υγείας μέσω 6ηςε ΥΠΕ για την  έναρξη συνεργασίας με ιδιώτη γιατρό, ειδικότητας χειρουργικής και πλήρους απασχόλησης, τακτικό ωράριο και διενέργεια εφημεριών για τρεις μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot