FOLLOW US: facebook twitter

«Ορφανή» φυτεία με πότισμα από τον… Ερύμανθο!

Ημερομηνία: 21-08-2023 | Συντάκτης:

-Ξεριζώθηκαν 144 δενδρύλλια κάνναβης στο Βασιλάκι Ολυμπίας

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με νερό… από τον αγωγό Ερυμάνθου ποτιζόταν η χασισοφυτεία που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου σε ορεινή δασική έκταση κοντά στο Βασιλάκιτου ΔήμουΑρχαίας Ολυμπίας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας ΕναέριωνΜέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ξερίζωσαν και
κατέσχεσαν 144 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος  των οποίων ξεπερνούσε το
ένα μέτρο. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστοι οι καλλιεργητές της συγκεκριμένης φυτείας, αφού μέχρι στιγμής δεν εχει προκύψει κάποιο σχετικό στοιχείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εντοπισμός σκηνής μέσα στη φυτεία, εντός της οποία υπήρχε βαρέλι με τρόφιμα, οδηγεί στην εκτίμηση πως δεν τη φύτεψαν ντόπιοι αλλά πρόσωπα από άλλη περιοχή, που ενδεχομένως έχουν συνεργάτη κάποιον ντόπιο.

Ο εντοπισμός τους όμως είναι πλέον πολύ δύσκολος, αφού μόλις αντιληφθούν πτήση ελικοπτέρου, εγκαταλείπουν τη φυτεία και δεν επιστρέφουν ποτέ. Για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν είχε φτάσει στη Δίωξη κάποια σχετική πληροφορία πριν από την πτήση του ελικοπτέρου, εξέλιξη που δυσκολεύει την πλήρη διαλεύκανση.

«Τα δενδρύλλια βρέθηκαν μέσα σε δασική έκταση, η οποία ήταν πολύ κοντά σε νερό. Αυτό φαίνεται πως ήταν το κίνητρο των καλλιεργητών, αφού είχαν καταφέρει να τραβήξουν νερό από αγωγό του Ερυμάνθου. Πρόκειται για περιοχή που δεν μας είχε απασχολήσει ως τώρα. Το γεγονός ότι δεν είχε φτάσει σε μας κάποια σχετική πληροφορία για την ύπαρξη αυτής της φυτείας, μας οδηγεί στην εκτίμηση πως δεν είναι ντόπιοι. Από τη σκηνή και το βαρέλι ενισχύεται η εκτίμηση πως είναι από αλλού, αλλά σίγουρα έχουν ντόπιο συνεργάτη για εφοδιασμό. Συνήθως όμως, μόλις αντιληφθούν ελικόπτερο, για λόγους ασφαλείας εγκαταλείπουν τη φυτεία», τόνισε στην Πρωινή υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος