FOLLOW US: facebook twitter

«Ωρα μηδέν για τις ΥΔΟΜ – Στελέχωση τώρα ή λουκέτο»

Ημερομηνία: 01-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα από τη Ν.Ε. Ηλείας του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας στους Δημάρχους Ήλιδας, Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού και Αρχ. Ολυμπίας

Ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ήλιδας που εξυπηρετεί τους Δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού και τις Δ.Ε. Λασιώνος και Λαμπείας του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, καταβάλει η Ν.Ε. Ηλείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Όπως τονίζει με επιστολή του στους τέσσερις Δημάρχους, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Ηλείας του ΤΕΕ Χρήστος Γεωργακόπουλος, η ΥΔΟΜ Ήλιδας βρίσκεται σε οριακό σημείο και θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν την λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης που να εξυπηρετεί το Δήμο ή όχι. «Κατόπιν επαφών μας με το Δήμαρχο Ήλιδας, ενημερωθήκαμε ότι πλην της Διευθύντριας Μηχανικού Π.Ε., ενός Πολιτικού Μηχανικού Τ.Ε. και μιας διοικητικής υπαλλήλου μετά και την τελευταία αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, δεν μπορεί να διαθέσει επιπλέον υπάλληλο.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η υπηρεσία παραμείνει σε λειτουργία, θα υπολειτουργεί και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον Δήμο Ήλιδας ενώ δεν θα δύναται να παρέχει διοικητική υποστήριξη στους λοιπούς Δήμους που έως τώρα το έκανε. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε διακοπή οικοδομικών εργασιών, ιδιωτικών και δημοσίων έργων στα οποία απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας. Θα ήταν άσκοπο να αναφέρουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό το “λουκέτο” για τα έσοδα του Δήμου σας, την τοπική κοινωνία όπως και την αναμενόμενη αγανάκτηση πολιτών και επαγγελματιών που θίγονται άμεσα (μηχανικοί, εργολάβοι, τεχνίτες).

Κύριε Δήμαρχε, έχουμε πλήρη επίγνωση των ελαχίστων δυνατοτήτων που ήδη διαθέτετε σε επιστημονικό προσωπικό. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να σας απαλλάξει των ευθυνών σας. Σας καλούμε , να “βάλετε πλάτη” και να στηρίξετε έστω την ύστατη στιγμή και με όποιο μέσο διαθέτετε , τη λειτουργία της μοναδικής ΥΔΟΜ που καλύπτει το σύνολο της Βορεινής Ηλείας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ήλιδας να απευθύνει αίτημα προς τους Δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας για την σύναψη διαδημοτικής σύμβασης συνεργασίας κατά το άρθρο 99 του ν.3852/2010(Α87) όπως και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιπλέον στελέχωση της υπηρεσίας.

Καλούμε τους Δημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας να ανταποκριθούν άμεσα στην προσπάθεια διάσωσης της Υ.ΔΟΜ. Δ.Ήλιδας και να εργαστούν για την άμεση στελέχωσή της.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο θα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις σας έως και την λήξη της Πανελλαδικής απεργίας της Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ στις 13 Φεβρουαρίου την οποία θέτουμε ως ορόσημο και αμέσως μετά θα προβούμε σε σχεδιασμό δραστικότερων κινητοποιήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος