Ώρα ευθύνης: «Μένουμε σπίτι»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”107384″ img_size=”full”][vc_column_text]Με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έκλεισαν όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων δημόσια και ιδιωτικά καθώς επίσης και τα φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α. σε όλη τη χώρα. Επιπροσθέτως έγινε σύσταση στους γονείς να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους καθώς το ίδιο να πράξουν και οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Το βασικό μέλημα της Επιτροπής, το να μείνουν δηλαδή τα παιδιά στο σπίτι απορρέει από το φόβο της υψηλής μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα όπως είναι τα παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ιικό φορτίο, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, στον οργανισμό τους. Συνεπώς τα ίδια μπορεί να μην νοσούν βαριά ή και καθόλου ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ώρα ευθύνης: Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (όλων των βαθμίδων) να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τις ημέρες αυτές.Δεν έχει νόημα να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά τα παιδιά να συγχρωτίζονται σε φροντιστήρια, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με έναν ή δύο συμμαθητές, να πηγαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες (ειδικά αυτές που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους), να ακολουθούν συλλόγους σε εκδρομές και δραστηριότητες, ακόμα και να μαζεύονται σε χώρους διασκέδασης ή σπίτια κατά μεγάλες ομάδες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]