FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: «Να στηριχθούν η δημόσια υγεία και οι πληγέντες αγρότες»

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συγγραφέας:

Σειρά μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και για την οικονομική στήριξη των αγροτών που έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού προτείνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), κάνοντας λόγο για ανεπαρκές σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής του και για πολιτική που έχει ως μοναδικό στόχο την αύξηση των  κερδών μιας χούφτας πολυεθνικών ομίλων συνολικά  αλλά και στον αγροτοδιατροφικό τομέα, πολιτική που στηρίζεται στη λογική συνολικά του «ξεζουμίσματος» των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, όπως οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η ΟΑΣΗ στηλιτεύει τις διαχρονικές ελλείψεις σε υλικά και ιατρικό προσωπικό στις υγειονομικές μονάδες, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες αντίστοιχες δομές και στην Ηλεία, τονίζοντας ότι αυτή  η πολιτική αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα και αντιμετωπίζει τη σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγείας με τη λογική του «κόστους –οφέλους». Παράλληλα, επισημαίνει ότι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρειά μας, το ΠΝΠ Ρίου, τέθηκε σε καραντίνα και εκτός εφημερίας, ενώ δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο αναφοράς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΟΑΣΗ και με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, καταγγέλλει στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους την κατάσταση που επικρατεί και στο νομό μας στο χώρο της Υγείας. (…) Σε αυτές τις συνθήκες αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα μπορεί να υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες για την υγεία του λαού στην περίπτωση της ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης του νέου Κορπνοϊού, σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη.

Η ΟΑΣΗ καλεί την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα και επείγοντα μέτρα, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μετακινήσεις του προσωπικού στο σύστημα Υγείας (ακόμα και από τα υποστελεχωμένα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας στα χωριά), που είναι ήδη κουρασμένο από την εργασία και εφημέρευση χωρίς ρεπό και άδειες. Δε λύνεται με επίταξη ιατρικού υλικού και μηχανημάτων από τις γύρω νοσηλευτικές μονάδες. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δημόσια Υγεία.

Απαιτούμε:

-Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

-Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό.

-Να επαναλειτουργήσει άμεσα στην Πάτρα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του ιού.

-Να διατεθούν ΑΜΕΣΑ στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

-Να καλυφθεί το κόστος των εξετάσεων για τον Κορονοϊό από το κράτος

Ιδιαίτερα για το σύνολο των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, που μπορεί να νοσήσουν ή μπορεί να χρειαστεί να μείνουν εκτός εργασίας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους, είναι απαραίτητο να ληφθεί κάθε μέτρο, προστασίας και ενίσχυσης διεκδικούμε:

-Οικονομική ενίσχυση στο ύψος του εισοδήματος που θα χαθεί

-Απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους Ασφάλιση για όσους μήνες πλήττονται από τον Κορονοϊό, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

-Άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για όσους μήνες πλήττονται από τον Κορονοϊό

-Διαγραφή τόκων, προστίμων για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

-Άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, πλειστηριασμών, κατασχέσεων κ.λπ. εις βάρος τους.

-Να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι και να δοθούν όλα τα χρωστούμενα των αποζημιώσεων από τις καταστροφές της παραγωγή του 2019

-Εξαιτίας της προσωρινής παύσης της λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε πολλούς δήμους λόγω του Κορονοϊού, διεκδικούμε πλήρη αποζημίωση για τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους που διαθέτουν τα προϊόντα που παράγουν στις λαϊκές αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων