FOLLOW US: facebook twitter

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: «Καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη»

Ημερομηνία: 15-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 16 Μαρτίου, σε Πύργο και Αμαλιάδα ενάντια στο αποτρόπαιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής “απελευθέρωσης” των συγκοινωνιών, μία από τις βασικές αρχές της οποίας είναι ο κατακερματισμός του σιδηρόδρομου προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα “κομμάτια” που φέρνουν κέρδος.

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή μαζί τους, απαιτώντας να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Παράλληλα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο νομό, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Ζητάμε:

  • Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, στη σταφίδα 2ευρώ/Kg.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών.
  • Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος