FOLLOW US: facebook twitter

Ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση στην Τ.Κ. Επιταλίου

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:

Τιτάνιες και συνεχείς είναι οι προσπάθειες της ΔΕΥΑ Πύργου για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης υδροδότησης στην Τ.Κ. Επιταλίου. Τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε πολλά σημεία του αγωγού. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής (15/1) επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση ώστε να ελέγχεται η πίεση και η ροή του νερού για τυχόν επιβάρυνση του αγωγού.

Σε καθημερινή βάση, στο Επιτάλιο βρίσκεται η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου όπου με τους αρμόδιους τεχνικούς επιβλέπει τις εργασίες και ενημερώνει τον πρόεδρο της κοινότητας Ιωάννη Μπαλάσκα. Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε την Κυριακή και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, μαζί με την πρόεδρο της επιχείρησης και τον πρόεδρο του Επιταλίου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης.

   – Όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ: «Μετά από επτά ημέρες ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, αλλά και των τεχνικών της ΔΕΥΑΠ, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Επιταλίου ότι το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πρόβλημα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά στη θητεία μας σε τέτοια έκταση, παρόλο που η δεξαμενή καθαριζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι τεχνικοί μας δουλεύουν πυρετωδώς, νυχθημερόν για την πιο γρήγορη αποκατάσταση. Για όσους βιάστηκαν να μας …«δικάσουν», θέλω να τονίσω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή ώστε να υδροδοτηθεί νωρίτερα η τοπική κοινότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με πολλές τομές στον αγωγό ανά 50 και 100 μέτρα, επί ένα χιλιόμετρο. Η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη αποστείλει δείγμα των υλικών που έφραξαν τον αγωγό ώστε να ακολουθήσουν οι ενέργειες για τυχόν αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων σε άλλες κοινότητες, όπως και να εντοπιστεί ο λόγος συσσώρευσης σωματιδίων».

Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο να δηλώνει: «Η ΔΕΥΑΠ και το τεχνικό της τμήμα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, εδώ και πολλές ημέρες για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και για μας ήταν ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά. Φροντίζουμε πάντα, υπό τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, για την επίλυση των θεμάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος