FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας & Camera Zizanio: Όταν η νεανική οπτικοακουστική δημιουργία δεν περιορίζεται!

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

-Ζιζάνια από τον Πύργο συμμετείχαν στο σουηδικό διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο Film days at VBU

“Ο τελευταίος χρόνος είναι γνωστό πως μας έχει στερήσει αρκετές από τις ασχολίες που κάναμε με ενθουσιασμό, πόσο μάλλον αυτές που αφορούν την τέχνη. Ωστόσο θα ήταν αδύνατο να παραμείνουμε άπρακτοι και αδρανείς καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια. Μέσα λοιπόν από δραστηριότητες που μας προσέφερε πάντα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Camera Zizanio, βρήκαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε με μέσα που ταυτίζονται με τις απαιτήσεις της εποχής του κορονοϊού. Συμμετέχοντας στο διεθνές διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο “Film Days at VBU 2021” ήρθαμε σε επαφή με άλλες χώρες διαδικτυακά, ανταλλάξαμε ιδέες αλλά και ρόλους αυτή τη φορά. Κάθε χώρα δέχθηκε υλικό από κάποια άλλη και έδωσε την δίκη της πινελιά για την δημιουργία ενός μικρού βίντεο με θέμα τον κορονοϊό.

Η εμπειρία αυτή μας υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως οι «μάσκες» δεν θα μας εμποδίσουν να συνεργαστούμε με διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς για να δημιουργήσουμε.”

Διονυσία Μπερτσάτου

Αυτές είναι οι εντυπώσεις της ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στο διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο “Film days at VBU”  που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021. Μέσα σε 5 μέρες, 8 ομάδες νέων, 15 – 20 ετών, από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Κροατία και τη Σουηδία δημιούργησαν  10 ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον COVID -19.

H ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τα Ζιζάνια από τον Πύργο: Λάμπη Ζέζα, Πολυξένη Κωνσταντίνου, Διονυσία Μπερτσάτου, Αλεξάνδρα Μπερτσάτου και Μαίρη Παναγιωτοπούλου. Τον συντονισμό του εργαστηρίου είχε ένα παλιό μας ζιζάνιο, η Αναστασία Δρακοπούλου, ενώ στα γυρίσματα συμμετείχαν και οι Ηρώ Ρήγα, Ελευθερία Κουή και η μικρή Αλκυόνη Διαμαντοπούλου.

Το υβριδικό αυτό κινηματογραφικό εργαστήριο διοργανώθηκε από το Σουηδικό Εκπαιδευτικό Κέντρο VBU σε συνεργασία με 4 φεστιβάλ – μέλη του YOUTH CINEMA NETWORΚ. Την Camera Zizanio (Ελλάδα), το Fresh Film Festival (Ιρλανδία), το FiSH – Festival im StadtHafen (Γερμανία) και το Four River Film Festival (Croatia).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος