FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακός: Ραντεβού με την ιστορία!

Ημερομηνία: 09-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα στις 10μ.μ. στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Άστον Βίλα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός έχει σήμερα μπροστά του το πλέον κρίσιμο παιχνίδι της φετινής σεζόν αλλά και της ιστορίας του, καθώς  θα υποδεχτεί στις 10μ.μ. την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» (τηλεοπτική μετάδοση από την COSMOTE SPORT 2HD), με όπλο το 4-2 του αγώνα στην Αγγλία.

Μετά από δύο επικές προκρίσεις στους προηγούμενους νοκ-άουτ γύρους με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Αγγλία και το φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, Άστον Βίλα, και είναι πλέον κοντά στο όνειρο της παρουσίας στον τελικό της «OPAP Arena».

Φυσικά, η δουλειά όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά χρειάζεται οι παίκτες των ερυθρολεύκων να υπερβάλλουν εαυτούς σε ακόμη ένα ματς, στη σημερινή ρεβάνς, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναγνωρίζει τις δυσκολίες που θα έχει η αναμέτρηση.

O προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου:

Για το αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού φέτος: «Ελπίζω πως όχι. Ελπίζω να υπάρχει κι ένα σημαντικότερο».

-Για το αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός: «Έχουμε την υποχρέωση. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Είχαμε το πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα της προηγούμενης φάσης. Ταξιδέψαμε στην έδρα του αντιπάλου και καταφέραμε να προκριθούμε με έξι γκολ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα αυτό, παρότι βάλαμε τέσσερα γκολ στην έδρα του αντιπάλου. Αύριο θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για το αν τώρα είναι φαβορί ο Ολυμπιακός: «Μία πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα. Θα παίξουμε με σοβαρότητα για να προκριθούμε. Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες».

Για το αν χρειάζεται μυαλό ή καρδιά: «Και τα δύο. Αν χρησιμοποιήσουμε το ένα από τα δύο, δεν θα είναι αρκετό. Οποιαδήποτε καθαρή σκέψη χρειάζεται και θάρρος, ψυχή. Το ένα χωρίς το άλλο δεν λειτουργεί καλά».

Για το ότι έχει γραφτεί ήδη ιστορία κι αν μπορεί αυτό να βοηθήσει στην πρόκριση: «Αυτές οι φιλοδοξίες, η θέληση που έχει ο σύλλογος, ο κόσμος, μπορούν να βοηθήσουν. Δεν αρκούν μόνο αυτά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αυτή η θέληση για επιτυχία θα μας βοηθήσει».

Η πιθανή ενδεκάδα

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ορτέγα για τη ρεβάνς με τους Άγγλους. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία και έγινε αλλαγή. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς ή ο Κίνι θα είναι ο αντικαταστάτης του. Πάντως, δεν αναμένονται αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ στο σημερινό ματς σε σχέση με το ματς στην Αγγλία, πέραν από τη θέση του αριστερού μπακ. Άρα η 11άδα πιθανόν να είναι αυτή με Τζολάκη στα γκολπόστ, Ρίτσαρντς (ή Κίνι), Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι στην άμυνα, Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο στο κέντρο, Φορτούνη και Ποντένσε στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Καμπί σέντερ φορ.

Διαιτητής ο Τσβάιερ

Ο Γερμανός διαιτητής Elite, Φέλιξ Τσβάιερ, θα διευθύνει το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο παρελθόν έχει σφυρίξει τρεις αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ριέκα το 2017 για τα προκριματικά του Champions League, καθώς επίσης και τις ήττες με 3-1 από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα την ίδια χρονιά για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης και το «διπλό» της Άρσεναλ το 2020 για τα πλέι-οφ εισόδου στους «16» του Europa League. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Στέφαν Λουπ και Μάρκο Αχμίλερ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ με βοηθό τον Πορτογάλο Τιάγκο Μαρτίνς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia