FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα: Τίτλοι τέλους με ταινία-αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με την ταινία-αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου «Εγώ κι ο ίσκιος μου» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και στην Αμαλιάδα το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου και ανανεώθηκε το κινηματογραφικό ραντεβού με τους σινεφίλ για του χρόνου.

Παρά την ακατάπαυστη κακοκαιρία, η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και στις εννέα ταινίες που προβλήθηκαν στο CineCinema κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ. Δεκάδες θεατές πέρασαν από το φουαγέ του κινηματογράφου, ενώ προβλήθηκαν ταινίες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Κουρδιστάν, την Ευρώπη καθώς και ελληνικές παραγωγές.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης στην Αμαλιάδα Λίνα Γιαννοπούλου φρόντισε, μαζί με τους συνεργάτες της, για την άρτια διεξαγωγή του Φεστιβάλ στην πόλη, ενώ την παρουσίαση των ταινιών έκανε η Ευρυδίκη Γεωργοπούλου.

Παράλληλα με τις προβολές λειτούργησε στο χώρο του σινεμά μέρος της έκθεσης κόμικς και εικονογράφησης «Εν Αιθρία 9», σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γαβριήλ Τομπαλίδη. Δεν έλειψαν οι συζητήσεις μπροστά στο αναμμένο τζάκι, ανάμεσα στα διαλλείματα των ταινιών, με τη συνοδεία κρασιού και τσίπουρου, προσφορά του «Mikro- Bio Organic Wines & fruits» του Κτήματος Κουτσοδήμου και του “Οινολογικού Εργαστηρίου της Μηλιάς”.

Τον κεντρικό θεματικό άξονα των προβολών αποτέλεσε η «Ισότητα των Φύλων», ένα αφιέρωμα που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος