FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Η Ηλεία χρειάζεται άμεση ειδική χρηματοδότηση για τις ζημιές

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι νέες καταστροφές που σημειώθηκαν εξαιτίας της έντονης και παρατεταμένης κακοκαιρίας, στο μεγαλύτερο μέρος της Ηλείας, άφησαν κατοίκους μακριά από τα σπίτια τους, «έκοψαν» τους δρόμους στα δύο και άλλους τους διέλυσαν στον απόλυτο βαθμό, και οι ποταμοί που ξεχείλισαν τόσο στον Αλφειό όσο και στο Λάδωνα «εξαφάνισαν» καλλιέργειες και περιουσίες των αγροτών.

Πρόκειται για μια εικόνα οδυνηρή, την οποία σίγουρα, δεν μπορούν, παρά τις προσπάθειές τους και την συνεχή τους επαγρύπνηση, να αντιμετωπίσουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο με τις δικές τους οικονομικές και τεχνικές δυνάμεις…

Τα ανωτέρω  δήλωσε η τ. βουλευτής Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη των φαινομένων και ενημερώνεται για τις ζημιές, προσθέτοντας ότι, τουλάχιστον οι πέντε από τους επτά Δήμους της Ηλείας (Ανδρίτσαινα – Κρεστένων,  Ζαχάρως,  Αρχ. Ολυμπίας, Πύργου και Ήλιδας) βρίσκονται σε «συναγερμό» και χρειάζεται την άμεση βοήθεια της Πολιτείας.

Για τον λόγο αυτό η κα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ζητώντας την προώθηση ενός προγράμματος γενναίων χρηματοδοτήσεων ειδικά για την Ηλεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα και επιτακτικά προς επίλυση προβλήματα στις πληγείσες περιοχές.

Οι πιστώσεις θα μπορούσαν μάλιστα να διατεθούν απευθείας στους Δήμους που έχουν την αναλυτική κατάσταση των προβλημάτων και μάλιστα αρκετοί έχουν ήδη διατυπώσει το αίτημά τους για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην κατεύθυνση, ωστόσο, του ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης θα μπορoύσαν να κινηθούν συντονισμένα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και οι πέντε Δήμοι που μετρούν «ανοικτές πληγές» σε μια ευρύτερη διεκδίκησης εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων.

Η κα Αυγερινοπούλου που έχει ήδη ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα σημεία και για το μέγεθος των ζημιών, παράλληλα με την παρέμβασή της, θα στείλει και σχετική επιστολή προς τον κ. Χαρίτση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος