FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η ετήσια εκπαίδευση στην ΠΥ Λεχαινών

Ημερομηνία: 04-04-2023 | Συντάκτης:

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, δήλωσε ο διοικητής Θ. Λεβέντης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η ετήσια εκπαίδευση των Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, στην οποία συμμετείχαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες Καλύβας Θεόδωρος και Αρβανίτης Ευστάθιος, καθώς και οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Γιώργος Τζαβάρας και Νίκος Κολιαδήμας.

Η άσκηση επικεντρώθηκε στη χρήση διασωστικών εργαλείων και μέσων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και στους τρόπους επέμβασης σε οχήματα νέας τεχνολογίας όπως υβριδικά και ηλεκτρικά, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιών παρουσία υγραερίου.

Ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών, Θοδωρής Λεβέντης δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η ετήσια εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου και στοχεύει στη διατήρηση του υψηλού βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των πυροσβεστών.

«Κάθε χρόνο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό συμβάντων όπως πυρκαγιές, ατυχήματα, διασώσεις. Η επιτυχής έκβαση κάθε ενός από αυτά, όμως δεν οφείλεται σε κάποια μαγική συνταγή, παρά μόνο στην εκπαίδευση, στον υψηλό επαγγελματισμό και το ομαδικό πνεύμα.

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια και να γνωρίζουν ότι οι πυροσβέστες διαθέτουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και βρίσκονται δίπλα τους, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος