FOLLOW US: facebook twitter

Κυνηγώντας τη γνώση μέσα από τα πειράματα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών

Ημερομηνία: 09-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Την ομορφιά των Φυσικών Επιστημών που αναδεικνύεται μέσα από την διδασκαλία πειραμάτων, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές που παρακολούθησαν τις εργασίες του 3ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για μια εβδομάδα στο ΚΠΕ Κρεστένων και ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο, μια ημέρα πριν τις εκλογές. Την συνδιοργάνωση είχαν η  Διεύθυνσης  Δ/θμιας Εκπ/σης  Ηλείας , η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και το παράρτημα Ηλείας, το Εργαστηριακό Κέντρο   Κέντρου  Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ)  Ηλείας  και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που μάλιστα κάλυψε την διαμονή και την διατροφή των μαθητών.

Το θερινό σχολείο  Ηλείας «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ» σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι μαθητές να παρακολουθήσουν  πειράματα που συνδέουν τη γνώση που παίρνουν στο σχολείο με την καθημερινότητα και φιλοδοξεί να αναδείξει την έμφυτη τάση που έχουν οι μαθητές να εξερευνούν τη φύση και  να διατυπώνουν ερωτήματα.  Στις εργασίες συμμετείχαν 41 μαθητές από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το «Ζωγράφειο» Λύκειο Κωνσταντινούπολης και απευθυνόταν σε μαθητές που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στις τάξεις της Α’, Β’, Γ’  Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου.

Οι μαθητές ακολουθώντας το πρόγραμμα της εβδομάδας, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις Φυσικές Επιστήμες, να κάνουν πολλά πειράματα και να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες μεταξύ αυτών και από τον κορυφαίο Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο που έδωσε το παρών στο 3ο Θερινό σχολείο. Οι μαθητές παράλληλα επισκέφθηκαν στο δημαρχείο τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Κ. Σάκη Μπαλιούκο με τον οποίο είχαν μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συνάντηση όπου τον ευχαρίστησαν και για την φιλοξενία, ενώ το πρόγραμμά τους περιελάμβανε και δύο ξεναγήσεις, μια στον Επικούρειο Απόλλωνα και μια στην Αρχαία Ολυμπία.

Στις Βάσσες και στον Ναό,  ξεναγήθηκαν  από την εκπαιδευτικό Φιλόλογο Έυη Αναστοπούλου, μαθαίνοντας για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του Επικούρειου, και στην συνέχεια επισκέφθηκαν και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας όπου και ξεναγήθηκαν στα παλιά χειρόγραφα και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης για την ιστορία της.

Οι εργασίες του 3ου Θερινού σχολείου  «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ» ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία, καθώς κατασκεύασαν ρουκέτες μαζί με τους φυσικούς Ηλία Καλογηρου και Τάσο Νέζη και συμμετείχαν στον διαγωνισμό εκτόξευσής τους, ένα πείραμα που είχαν κάνει και στην διοργάνωση του Θερινού σχολείου στο Κατάκολο και τα παιδιά απόλαυσαν ιδιαίτερα.  Βεβαίως, φυσικοί, εκπαιδευτικοί και οι ενθουσιασμένοι μαθητές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, γιατί το Θερινό σχολείο πειραμάτων όλα δείχνουν ότι έχει γίνει πλέον θεσμός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος