FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Είναι η ώρα του Πανηλειακού

Ημερομηνία: 09-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αύριο είναι η ώρα του Πανηλειακού, καθώς γίνεται η Γενική Συνέλευση των μελών, ώστε να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου. Η πρώτη συνάθροιση δεν αποτελούσε τιμή για κανέναν ούτε για την ίδια την πόλη και τους φορείς της. Τώρα που έπεσε ο κουρνιαχτός των εκλογών, είναι ώρα για όλα τα μέλη, τους αγνούς φιλάθλους και για όλους όσοι υπηρέτησαν την ομάδα την τελευταία τριετία να έρθουν στη συνέλευση. Να ακούσουν τα πεπραγμένα, να λάβουν γνώση της οικονομικής κατάστασης και επιτέλους να βγάλουν ένα Συμβούλιο, το οποίο θα διαχειριστεί τις τύχες του Πανηλειακού απ’ εδώ και πέρα.

*Η ομάδα βρίσκεται στην κατώτερη εθνική κατηγορία. Δεν ζητάμε μεγαλεία. Ζητάμε μια καλή πορεία, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο Πανηλειακός. Είναι γνωστό πως ο κόσμος και οι φορείς βοηθάνε όταν δουν νοικοκυροσύνη και διάθεση. Στην τριετία των «Πυρσών» είδαμε διαφημιστικές πινακίδες, είδαμε πώληση διαρκείας, λαχνών, ενίσχυση από το δήμο Πύργου, ακόμη και από την Περιφέρεια. Και να πούμε ένα τελευταίο. Είναι καλοδεχούμενος κάθε κύριος Μπάδας, που θέλει να βοηθήσει ή και να ηγηθεί.

*Τα μέλη, οι παλιοί διοικούντες καλούνται να δώσουν το «παρών».

 

 

Ο Β΄ Όμιλος

Συνεχίζουμε και κλείνουμε σήμερα τον κύκλο της παρουσίασης των ομάδων Β΄ τοπικής για το Β΄ Όμιλο που περιλαμβάνει τις ομάδες του κάμπου της Ηλείας. Μετά τις τρεις πρώτες ομάδες των πλέι-οφ, ακολουθούν οι υπόλοιπες οχτώ ομάδες αρκετές ιστορικές με συμμετοχή στην Α΄ τοπική.

*Πρώτος επιλαχών ο Α.Ο. Κάστρου, ο οποίος στην ισοβαθμία και τις υπόγειες διαδρομές έχασε την πρόκριση στα πλέι-οφ από τον Μυρσιναϊκό. Είναι μια ομάδα, η οποία έχει αγωνιστεί ακόμη και στη Δ΄ Εθνική. Πέρασαν όμως τα χρόνια και οι εποχές και η ομάδα, αφού πέρασε από τη Γ΄ τοπική, τώρα είναι στη Β΄ Κατηγορία. Πήγε πολύ καλά, νίκησε 11 φορές, έφερε 3 ισοπαλίες κι έχασε 6 φορές. Πρώτος σκόρερ ο Πανταζής με 7 γκολ.

 

Η Θύελλα Καρδαμά και ο Άρης

Ιστορικές και οι δύο ομάδες σε κάποιες άλλες εποχές. Τόσο η Θύελλα όσο και ο Άρης Δήμητρας έχουν παίξει στην Α΄ τοπική. Η ομάδα από τον Καρδαμά ήταν καλή και το πάλεψε πολύ, με το Μίχα να είναι ο πρώτος σκόρερ με 11 γκολ. Πέτυχε 10 νίκες, έφερε 3 ισοπαλίες κι έχασε 7 φορές.

*Ο Άρης Δήμητρας, μια ομάδα ενός μικρού χωριού στον κάμπο ταλαιπωρήθηκε στη Γ΄ τοπική και φέτος ανέβηκε κάνοντας ικανοποιητική πορεία με 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες. Ο παλαίμαχος, Βασίλης Γουλιμής, ήταν ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ όχι μόνον του ομίλου, αλλά και της κατηγορίας μαζί με το Μίχα και 11 γκολ.

 

Η περιπέτεια του Χάβαρι

Μεγάλη η φετινή περιπέτεια του Α.Ο. Χάβαρι. Η ιστορική αυτή ομάδα της Ήλιδας αντιμετώπισε την έλλειψη παραγόντων κι έτσι δήλωσε συμμετοχή δύο κατηγορίες κάτω. Οι παίκτες έφυγαν σχεδόν όλοι και 2-3 επέστρεψαν αργότερα, όταν η ομάδα δοκιμαζόταν. Τελικά ήρθε 7ος με 28 βαθμούς (8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες). Πρώτος σκόρερ ο Μπερούκας με 6 γκολ.

*Στην αφάνεια και ο Πηνειακός, Μια ομάδα από την Κεραμιδιά που έχει αγωνιστεί χρόνια στην Α΄ τοπική. Φέτος με το ζόρι έσωσε την παρτίδα. Νίκησε 6 φορές, έφερε 5 ισοπαλίες κι έχασε 9 αγώνες. Ο Μπουντουβής πρώτος σκόρερ με 4 τέρματα.

 

Υποβιβάστηκαν τρεις

Τρεις ομάδες του ομίλου γνώρισαν τι εστί υποβιβασμός. Χρόνια στην κατηγορία η ομάδα του Αλποχωρίου, ενώ έχει παίξει και στην Α΄ τοπική! Έχασε από τις φυσικές καταστροφές το γήπεδό του και κατάντησε… τσιγγάνος! Έτσι, η κακή πορεία ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό. Έκανε 3 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 14 φορές. Ο Ρούγκο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

*Ο Εθνικός Αμπελοκάμπου ήταν διάττων αστέρας στο ηλειακό ποδόσφαιρο. Βρέθηκε από πρωταγωνιστής στην Α΄ τοπική, κομπάρσος στη Β΄. Πέρυσι δεν είχε δηλώσει συμμετοχή. Φέτος αποφάσισε να μπει στη Β΄ αλλά χωρίς τους μεγάλους πρωταγωνιστές που… σκόρπισαν σε άλλες ομάδες. Μοιραία, επέστρεψε στη Γ΄ τοπική με τον Χαράλαμπο Μαγκαφά με 10 γκολ να προσπαθεί σχεδόν μόνος. Είχε 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Ξεκίνησε και με μείον 9 και κατέληξε προτελευταίος!

 

Εγκατέλειψαν τα Καβάσιλα!

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη φέτος ο Ατρόμητος Καβασίλων. Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη ομάδα, με καλές εγκαταστάσεις και πλούσια ιστορία, ξέμεινε οικονομικά και κυρίως από έμψυχο δυναμικό. Κάποιοι άνθρωποι και κυρίως ο Τάκης Παναγιωτόπουλος κράτησε με νύχια και με δόντια την ομάδα ως τη λήξη του α΄ γύρου. Ως εκεί και μη παρέκει. Σε 10 αγώνες έφερε μια ισοπαλία με τον Εθνικό Αμπελοκάμπου (1-1) και τέλος. Πάει στη Γ΄ τοπική και μάλιστα με μείον βαθμούς. Να είναι η αρχή του τέλους; Κανένας δεν ξέρει…

*Αύριο πάλι μαζί!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος