FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Ελαιώνα

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Αντιμετωπίζουμε όλους τους δημότες μας ισότιμα»

Τις εργασίες του υπό ολοκλήρωση έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Ελαιώνα παρακολούθησε το πρωί της Πέμπτης (11/5) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και τον προϊστάμενο μελετών Άρη Φιλιππόπουλο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσεις τους ταχύτατους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου, και να ενημερωθεί από τον ανάδοχο αυτού Νίκο Διάκο, και τον πρόεδρο της κοινότητας Ελαιώνα Κώστα Μπαμπίλη.

   – Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 226.000 ευρώ που εκτελείται τους τελευταίους μήνες, οδεύει προς ολοκλήρωση προσδίδοντας την ολοκληρωτική αλλαγή της εικόνας στο χώρο. Μια πλατεία, που ενώνει την εκκλησία, το σχολείο, το κοινοτικό κατάστημα και το ιατρείο της περιοχής, κι αποτελεί σημείο αναφοράς του φημισμένου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Ελαιώνα, με συμμετοχή συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα.

Ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, υλοποιείται έτσι μετά και την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο Δήμος Πύργου με την Ι.Μ. Ηλείας και την καθοριστική συμβολή του Μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

«Σημείο συνάντησης όλης της κοινωνίας»

Εμφανώς ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των εργασιών ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Είναι υποχρέωσή μας να βελτιώνουμε τη ζωή των δημοτών μας. Αυτό το έργο ήταν ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας. Μιας κοινότητας που δημιουργεί πολιτισμό και ευπρέπεια. Σ’ αυτόν τον ενιαίο χώρο συναντιέται η εκκλησία και η κοινωνία. Αυτό το έργο ήταν απαραίτητο, και το έχει αναλάβει ο πολύ καλός κατασκευαστής κ. Διάκος μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Εκτελείται σε πολύ καλό χρόνο με υπερβάλλοντα ζήλο και καλή αισθητική του έργου. Να σημειώσουμε ότι ήταν μεγάλη η συνεισφορά του Μακαριστού Μητροπολίτη γιατί η επιφάνεια κατά κυριότητα ανήκει στην εκκλησία. Υπήρξε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Ι.Μ. Ηλείας για να επιτραπεί η κατασκευή του έργου. Τα έργα είναι των πολιτών. Εμείς κρινόμαστε για το πού θα γίνουν και για την αρτιότητά τους. Δεν υπάρχει για μας “πόλη και χωριά”. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι και τους αντιμετωπίζουμε ισότιμα σε όλο το μήκος το Δήμου. Είμαστε μια ομάδα που πλέον παραδίδει έργα και πολλά ακόμα είναι σε εξέλιξη» κατέληξε. Ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο της Κοινότητας, τον εφημέριο του Ελαιώνα πατέρα Ηλία Κούλη, τον κ. Αργυρόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

   * Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν τόσο ο κ. Μπαμπίλης όσο και ο πατέρας Ηλίας, με τον πρώτο να δηλώνει: «Την κεντρική πλατεία την ήθελαν όλοι οι κάτοικοι και επί πολλά χρόνια εργαζόμασταν να πετύχουμε το σκοπό μας, κάτι που πλέον επιτεύχθηκε» και επίσης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να παραστούν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 14 και 15 Ιουλίου.

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Είμαστε κοντά στις ανάγκες των συνδημοτών μας»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ανέδειξε δύο θέματα στην τοποθέτησή του: «Με τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων των φορέων μπορούν να γίνουν έργα που μέχρι πρότινος φάνταζαν αδύνατο να υλοποιηθούν. Στην κοινότητα Ελαιώνα είχαμε μια άριστη συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας, τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας, τον εφημέριο και την Τοπική Κοινότητα και έτσι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο ανάπλασης της πλατείας, που θα το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και θα είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

 Επιπλέον, για όλους εμάς, δήμος δεν είναι μόνο η πόλη του Πύργου. Έτσι σε λίγες ημέρες ξεκινούν εργασίες ανάπλασης σε πλατείες στο Επιτάλιο, τη Βροχίτσα, το Σκουροχώρι και τα Βυτινέικα. Και φυσικά δεν τελειώνουμε εδώ. Προετοιμάζουμε μελέτες, ωριμάζουμε έργα αναπλάσεων, οδοποιίας, αγροτικής οδοποιίας, τεχνικής φύσεως προκειμένου να είμαστε κοντά στις ανάγκες των συνδημοτών μας. Όχι μόνο στον Πύργο αλλά και στις κοινότητες που θέλουμε να νιώθουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος