FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Ιστορία, Πληροφορική και ΑΕΠΠ για προετοιμασμένους

Ημερομηνία: 25-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

“Σαφή, κατανοητά και μέχρι έναν βαθμό αναμενόμενα” ήταν τα θέματα της Ιστορίας για τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών που εξετάστηκαν χθες στο μάθημα της Ιστορίας, ενώ “βατά” χαρακτηρίστηκαν αυτά της Πληροφορικής για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Όσον αφορά στους υποψήφιους που εξετάστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (παλαιό σύστημα), είχαν να αντιμετωπίσουν βατά θέματα, αν και πιο δύσκολα από τα περυσινά.

Επόμενος και τελευταίος «σταθμός» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι αύριο Παρασκευή, οπότε και διαγωνίζονται σε Χημεία και Οικονομία (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους διαγωνιζόμενους με το παλαιό σύστημα).

Φροντιστήριο «Θεμέλιο»: Ιστορία για καλά προετοιμασμένους

Ο Φιλόλογος-Ιστορικός (ΜΑ) Αυγερινός Αναστασόπουλος του φροντιστηρίου «Θεμέλιο» σχολιάζοντας τα θέματα στην Ιστορία επισήμανε: «Για άλλη μια φορά το διαγώνισμα της Ιστορίας υπήρξε σοβαρό. Για την ολοκληρωμένη διεκπεραίωσή του απαιτούνταν καλή γνώση της ύλης και κριτική σκέψη στα σημεία εκείνα, από τα οποία θα προκύψουν οι διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Στην πρώτη ομάδα, τα θέματα ήταν τέτοια, ώστε, σχετικά εύκολα και μάλλον γρήγορα, ένας καλά διαβασμένος μαθητής με κριτική και αφαιρετική ικανότητα, μπορούσε να εξασφαλίσει ή να πλησιάσει το μέγιστο αποτέλεσμα των 50 μονάδων.

Στη δεύτερη ομάδα, δόθηκαν παραθέματα εύληπτα αλλά, όπως πάντα, η διαχείριση αυτών και οι εύστοχοι συνδυασμοί των πληροφοριών τους με τα σχετικά σημεία της απαιτούμενης θεωρίας θα κάνουν την διαφορά, φανερώνοντας εκ νέου ότι για να γράψει κάποιος πολύ καλά ή άριστα στο συγκεκριμένο μάθημα θα πρέπει να έχει κατανοήσει την ύλη κι όχι απλώς να την έχει αποστηθίσει.

Γι’ αυτό, κρίνεται σκόπιμο, η κάλυψη του μαθήματος – ασχέτως της υψηλής ή μη στοχοποίησης – να ξεκινά εγκαίρως, κατά την Β΄ Λυκείου δηλαδή, οπότε και οι μαθητές έχουν και το συγκριτικό πλεονέκτημα της άνεσης χρόνου σε σχέση με την επόμενη τάξη».

Φροντιστήριο «Θεμέλιο»: Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στην Πληροφορική

Η καθηγήτρια Πληροφορικής του Φροντιστηρίου «Θεμέλιο» Θεώνη Δεμέκα, χαρακτήρισε τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής με το νέο σύστημα μέτριας δυσκολίας. «Τα ερωτήματα εξέταζαν μεγάλο μέρος της ύλης.  Πιο συγκεκριμένα το πρώτο και δεύτερο θέμα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το θέμα Γ  απαιτούσε την προεργασία των υποψηφίων σε πολλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να ανταποκρίνονταν με επιτυχία στις απαιτήσεις της άσκησης. Τέλος, από το θέμα Δ πιο απαιτητικό ήταν το Δ2Β ερώτημα. Η υπόλοιπη άσκηση βασιζόταν σε κλασικές επεξεργασίες, οι οποίες γίνονται στις ασκήσεις με πίνακες. Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές».

Ιωάννα Χονδρογιάννη, Ιστορία

«Τα θέματα της ιστορίας ήταν για τους πολύ καλά προετοιμασμένους. Προσωπικά για μένα ήταν μια χαρά αν και με δυσκόλεψε ένα ερώτημα. Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας είχαμε χρόνο και αυτό ήταν πλεονέκτημα για εμάς συν ότι  κόπηκε η ύλη αλλά δεν παύει να ήταν ένας αποπροσανατολισμός από το στόχο μας. Όσον αφορά την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν πιο δύσκολη γιατί η δια ζώσης είναι πιο καλή».

Βασιλική Τσαμπά, Ιστορία

«Σήμερα ολοκληρώσαμε με την Ιστορία τα θέματα της οποίας περίμενα να είναι πιο δύσκολα. Ήταν μεγάλα σε έκταση αλλά ο χρόνος έφτασε. Κάποια ήταν αναμενόμενα αλλά αν είχες διαβάσει καλά έγραφες. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και από την προσπάθεια που έκανα. Δε θα άλλαζα κάτι, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες φέτος που ήταν κάπως διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι μπορούσες να ανταποκριθείς. Εμένα με βοήθησε η καραντίνα γιατί εξοικονόμησα περισσότερο χρόνο καθώς δεν είχαμε μετακινήσεις σε φροντιστήριο και σχολείο».

Νικολέτα Τασσοπούλου, Ιστορία

«Ήταν αρκετά εύκολα τα θέματα θεωρώ, όσοι βέβαια είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα μπορούσαν και να ανταποκριθούν. Δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, όλα ήταν διδαγμένα. Η προετοιμασία λόγω κατάστασης που βιώσαμε είχαμε και περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε».

Νάσος Βγενόπουλος, Πληροφορική

“Ιδιαιτέρες παγίδες δεν υπήρξαν, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και ήταν βατά τα θέματα. Προφανώς ήταν δύσκολη η προετοιμασία λόγω καραντίνας γιατί χάσαμε το ρυθμό μας με τα φροντιστήρια και το σχολείο ωστόσο κάναμε ότι μπορούσαμε”.

 

Παναγιώτης Καραχάλιος, Πληροφορική

“Τα θέματα ήταν βατά, έγραψα πιστεύω καλά, μόνο στο γ’ θεμα θεωρώ ότι υπήρχε μια παγίδα που έπρεπε να προσέξεις. Όσο για την προετοιμασία ήταν δύσκολη με τα διαδικτυακά μαθήματα και απαιτούσε καλή συνεργασία”.

 

Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Πληροφορική

“Τα θέματα δε θεωρώ ότι έκρυβαν παγίδες, ήταν σχετικά εύκολα και πιστεύω πως έγραψα. Μόνη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν στο γ θέμα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος