FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στον επαρχιακό δρόμο Μουζάκι – Αγία Άννα

Ημερομηνία: 23-03-2023 | Συντάκτης:
  • Με ασφάλεια οι μετακινήσεις των κατοίκων

Στην ολοκλήρωσή του οδεύει με γοργούς ρυθμούς το έργο «Εργασίες εξασφάλισης προσωρινής βατότητας στο δρόμο Μουζάκι-Αγία Άννα» συνολικού προϋπολογισμού 129.934,83 ευρώ, με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Πύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένα έργο, που λύνει χρόνια προβλήματα μετακίνησης κατοίκων των γύρω τοπικών κοινοτήτων, Αγία Άννα, Πεύκη, Κλινδιά. Παράλληλα διευκολύνει την μετακίνηση οδηγών των ορεινών περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που επιλέγουν τον συγκεκριμένο δρόμο.

Στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/3) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο. Μαζί τους και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Πεύκης και Αγ. Άννας, Γρηγόρης Ξουλεής και Αυγερινός Παπαδόπουλος, αντίστοιχα.

* Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Αυτός ο δρόμος που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’90, είχε πολλές φθορές, κυρίως από τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης, με πόρους από τον τομέα των φυσικών καταστροφών, κάνουμε τμηματικά ουσιαστικές παρεμβάσεις σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου.

Στην ίδια περιοχή έχουμε υλοποιήσει έργα ύψους 600.000 ευρώ στο πλαίσιο της εργολαβίας του 1,4 εκ. ευρώ. Επίσης, η περιοχή είχε προτεραιότητα σε όλα τα έργα μετά από φυσικές καταστροφές και σε μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης, και με μηχανήματα του δήμου γίνονται χαλικοστρώσεις διαρκώς. Πολύ σύντομα θα έχουμε πιο έντονο ρυθμό χαλικοστρώσεων αφού ο καιρός θα το επιτρέπει».

Γιάννης Αργυρόπουλος: Αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα

Για το σημαντικό έργο που ολοκληρώνεται σύντομα μίλησε και ο κ. Αργυρόπουλος, δηλώνοντας: «Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Αγίας Άννας-Πεύκης-Κλινδιά.  

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής γίνεται πραγματικότητα γιατί στην κυριολεξία καταστρέφονταν τα οχήματά τους. Το οδόστρωμα ήταν εντελώς κατεστραμμένο σε μήκος 1 χλμ περίπου. Γίνεται πλήρης αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα όπως και τα απαραίτητα τεχνικά έργα απορροής βρόχινων υδάτων. Οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν πλέον ασφαλέστερα να μετακινούνται. Βεβαίως εξυπηρετεί και κατοίκους της ορεινής περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεχίζουμε τα έργα και το πρόγραμμά μας, με έργα ουσίας που έρχονται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα».

Την ικανοποίησή του για την έκβαση του έργου εξέφρασε και ο κ. Ξουλεής, που όπως τόνισε εξυπηρετεί πολλές τοπικές κοινότητες και επί δεκαετίες δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση, δίνοντας τις ευχαριστίες του στους κ.κ. Αντωνακόπουλο και Αργυρόπουλο για την ανταπόκρισή τους στο χρόνια αίτημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος