FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι μια αγκαλιά για τα παιδιά ΑμεΑ!

Ημερομηνία: 22-11-2023 | Συντάκτης:

Εγκαινιάστηκε στο Πάρκο Ξυστρή η 1η Πανηλειακή έκθεση Ηλείων καλλιτεχνών

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο θεματικό πάρκο Ξυστρή, η 1η Πανηλειακή Εικαστική έκθεση 103 Ηλείων καλλιτεχνών που έχει κοινωνικό πρόσημο,  καθώς εδράζεται στα παιδιά ΑμεΑ του νομού και στην ηθική και οικονομική τους στήριξη. Η έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γ. Δόξα και στηρίζεται από το ΕΕΕΕΚ Πύργου και το Σύλλογο ΑμεΑ ΗΛΙΣ.  Τα έσοδα  της έκθεσης (πώληση Έργων – Χορηγίες – Δωρεές – Εθελοντικό Εισιτήριο) θα διατεθούν (μετά την αφαίρεση των εξόδων ) για την Υλική και Οικονομική στήριξη των ΠΑΙΔΙΩΝ ΑμεΑ Ηλείας. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ μέχρι τις 9μ.μ στο πάρκο Ξυστρή με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου!

Τα εγκαίνια της Εικαστικής έκθεσης  που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και γλυπτικής, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος Β΄ παρουσία πλήθους κόσμου που παρευρέθηκε για να θαυμάσει τα έργα των εικαστικών αλλά και για να στηρίξει τα ΑμεΑ.

Στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ηλείας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έκθεση αυτή είναι γεμάτη από αγάπη για τα παιδιά και έχει μεγάλο κοινωνικό περιεχόμενο καθώς τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των παιδιών ΑμεΑ του νομού και συνεχάρη τον κ. Γ. Δόξα γι αυτήν του την πρωτοβουλία. 

Ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και Δ.ντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη που  ευχαρίστησε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση καθώς και τους συμμετέχοντες στις παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά τον εμπνευστή της εκδήλωσης αλλά και την Ι. Μητρόπολη Ηλείας για την στήριξη του φιλανθρωπικού αυτού έργου, αφού΄η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης.  Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Β. Σεϊντή για την παραχώρηση εκ μέρους του δήμου, του Θεματικού πάρκου Ξυστρή προκειμένου να φιλοξενηθεί η έκθεση.

Ακολούθησε μια πολύ ωραία εμφάνιση της Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων με αγαπημένα έντεχνα, λυρικά τραγούδια, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος ξεναγήθηκε στην Εικαστική έκθεση και στα έργα των Ηλείων καλλιτεχνών οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παρόντες στα εγκαίνια.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες, παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά, αλλά και στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων για σημαντικά θέματα που αφορούν κυρίως τα ΑμεΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot