FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερώθηκαν για την έμφυλη βία

Ημερομηνία: 22-11-2023 | Συντάκτης:

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει καθιερωθεί από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς η 25η Νοεμβρίου και με στόχο την ευαισθητοποίηση για αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ, ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου.

Γυναικοκτονίες, κακοποίηση, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση, οικονομική-συναισθηματική-ψυχική-λεκτική βία, συνθέτουν το πάζλ της καθημερινότητας μεγάλου αριθμού γυναικών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια και όπως τόνισαν κατά την παρουσίαση τους, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Ψυχολόγος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, και ο Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Υποδοχής του Κέντρου Θοδωρής Γιαννόπουλος, το σύνθημα είναι «Δεν είσαι μόνη! Μίλησε μας!».

Μετά την μεστή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση ώστε οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να συνειδητοποιήσουν πως η συμπαράσταση και η στήριξη από τον κοινωνικό περίγυρο αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα ώθησης στην καταγγελία περιστατικών βίας και στο «σπάσιμο» του κύκλου της κακοποίησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia