FOLLOW US: facebook twitter

«Όλοι μαζί τα καταφέραμε»!

Ημερομηνία: 06-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

papaxristop-oloi-mazi

Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη – Μια πνευματική κυψέλη

Οι Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας έδωσαν δυναμικά το παρών το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Αναγνωστήριο και με την παρουσία τους στήριξαν μια σημαντική συλλογική προσπάθεια.

Με αφορμή τη λήξη της χειμερινής περιόδου των δραστηριοτήτων,  τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταμώσουν όλοι μαζί και να γίνει ενημέρωση για το παραγόμενο έργο ,σε μια βραδιά με αναμνήσεις, συγκίνηση, χρώματα, τραγούδι και γεύσεις!

Τα μέλη του “Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης” από την ίδρυσή του ήταν άτομα με ήθος και καλλιέργεια, έθεσαν υψηλούς στόχους για τους σκοπούς και τη δράση του και τους υπηρέτησαν με συνέπεια. Τιμούν με τον τρόπο αυτό τον αείμνηστο Χρήστο Παπαχριστόπουλο και δικαιώνουν την απόφασή του για την δωρεά του στη γενέθλια πόλη,για προσφορά στα κοινά.

Το “Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης” σταθερά προσηλωμένο στο στόχο του που είναι η διάδοση της Γνώσης και του Πολιτισμού είχε μια πλούσια σε δράσεις χρονιά (παρουσιάσεις συγγραφέων και βιβλίων, ομιλίες, διαλέξεις) η οποία θα συνεχιστεί δυναμικά και τους θερινούς μήνες.

papaxristop-oloi-mazi2

Η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας λειτουργώντας σαν μια πνευματική κυψέλη δίνει χώρο δράσης σε συμπολίτες με δημιουργικές ανησυχίες στο χώρο του Πολιτισμού και στηρίζει δυναμικές και αυτοδιοικούμενες Ομάδες όπως είναι: το τμήμα Ζωγραφικής (παιδικό και ενηλίκων) με τον κ. Χρήστο Hasa,
η Θεατρική Ομάδα ενηλίκων (Θ.Ο.Β.Α) με επικεφαλής τον κ. Χάρη Κότσιφα,
η εφηβική Θεατρική Ομάδα “Άλλα ντ΄άλλων” με την κ. Ελένη Σκορδίλη,
οι Χορωδίες (παιδική και μικτή) με τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παντελή Πανδή,
η Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας μια ιδέα του κ. Ιγνάτιου Αποστολίδη,
η Ανοιχτή Λέσχη Κριτικής Σκέψης (Μαθήματα Φιλοσοφίας) με τον κ. Μάριο Δαρβίρα,
την Ομάδα “ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΝ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΤΕΧΝΕΣ” το σκοπό, τη λειτουργία, τον ενθουσιώδη εθελοντισμό των διδασκόντων και την συγκινητική προσήλωση σε αυτό των ενηλίκων ‘μαθητών”, περιέγραψε η κ. Ανθή Ιάσονος.
Το έργο των Ομάδων στις οποίες μετέχουν περίπου στα 300  άτομα και οι δραστηριότητές τους έχουν αποδέκτες χιλιάδες συμπολίτες μας ξεπερνώντας ακόμα και τα σύνορα της χώρας. Τα καλλιτεχνικά τμήματα των Ομάδων παρουσίασαν τα έργα τους προκαλώντας το θαυμασμό με τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους.

papaxristop-oloi-mazi3

Από μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι γεύσεις, στο γιορτινό τους  τραπέζι περίσσευαν η νοικοκυροσύνη και φροντίδα που ξέρουν να μοιράζονται οι Ελληνίδες!

Το μήνυμα ήταν σαφές «Όλοι μαζί τα καταφέραμε και συνεχίζουμε….»!

Οι δραστηριότητες του “Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης” και των Ομάδων θα συνεχιστούν τους θερινούς μήνες και οι ημερομηνίες θα ανακοινώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος