FOLLOW US: facebook twitter

Γεμίζουν άδειες πλαστικές φιάλες με ζωή…

Ημερομηνία: 06-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

aimodosia-6dim2

Συνεχίζεται το θαύμα στον σύλλογο αιμοδοτών του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου

Με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η 24η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Άγιος Χαράλαμπος στο 6ο δημοτικό σχολείο Πύργου. Η σχολική κοινότητα που δημιούργησε παράδοση στον εθελοντισμό συνεχίζει δυναμικά και χθες με την αρωγή του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου, συγκεντρώθηκαν 45 φιάλες αίματος. Γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση τα μέλη του συλλόγου αλλά και την ιατρική ομάδα. Στα θετικά της χθεσινής αιμοδοσίας καταγράφεται η συμμετοχή νέων μελών αλλά και νέων σε ηλικία μελών, κάτι εξαιρετικά ενθαρρυντικό για το μέλλον.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας αίματος 6ου Δημ. Σχολείου Άγιος Χαράλαμπος, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, αναφερόμενος στην 12ετή διαδρομή του συλλόγου και την 24η αιμοδοσία τόνισε ότι «…είναι μια ημέρα με εθελοντισμό και αλτρουϊσμό, αγάπη προς το συνάνθρωπο και συλλογή μεγάλου αριθμού αίματος όπως πάντα. Ο κόσμος συμμετέχει με αγάπη σε μια οργανωμένη τράπεζα αίματος με πλήρη και σωστή βοήθεια προς όλα τα μέλη και συλλέγουμε και προσφέρουμε αυτό το αγαθό που δεν παρασκευάζεται σε κανένα εργαστήριο, το αίμα. Γεμίζουμε άδειες πλαστικές φιάλες με ζωή. Έχουμε πολλά νέα άτομα που μας δείχνουν την ανταπόκριση που έχει στον κόσμο ο εθελοντισμός» σχολίασε και εξήρε τόσο τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και μελών χθες, όσο και την άριστη συνεργασία με το προσωπικό του Σταθμού Αιμoδοσίας.

aimodosia-6dim

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου, Τηλέμαχος Καλυβιώτης, ανέφερε πως «με επιτυχία στέφθηκε η 24η αιμοδοσία μας, με μεγάλη προσέλευση και νέα μέλη και νεαρής ηλικίας. Ο κόσμος δείχνει πως ευαισθητοποιείται. Σκοπός του ανθρώπου δεν είναι όταν βρίσκεται σε ανάγκη να ζητάει αίμα, αλλά να το προσφέρει όταν πρέπει».

Από την πλευρά του ο παλιός διευθυντής του σχολείου και μέλος του ΔΣ της τράπεζας αίματος σήμερα, Γιώργος Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε και αυτός στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και συνεχίζεται σήμερα χάρη στην στήριξη των γονέων και αρκετών συμπολιτών. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους συμπολίτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να δώσουν αίμα, να πάρουν τη μεγάλη απόφαση να έρθουν και να δώσουν το πολύτιμο αυτό αγαθό και να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους τους. Εμείς είμαστε εδώ κάθε φορά εδώ στο χώρο του σχολείου και τους περιμένουμε με αγάπη»

Τέλος από την πλευρά της η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, και τόνισε πως «οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, συνεχώς και περισσότερο αίμα χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια σε σχέση με την εθελοντική αιμοδοσία όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται να συμμετάσχουν. Γίνεται σημαντική προσπάθεια και χρειαζόμαστε βοήθεια στο σταθμό αιμοδοσίας με περισσότερο προσωπικό και γιατρούς για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν και για το σκοπό της διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος