FOLLOW US: facebook twitter

Ολική καταστροφή για 50.000 μπάλες σανού στη ζώνη του ΤΟΕΒ Πελοπίου!

Ημερομηνία: 09-06-2023 | Συντάκτης:

Η νέα χθεσινή απρόσμενη καταιγίδα έφερε τεράστια προβλήματα στον αγροτικό κόσμο σε χωριά των δήμων Πύργου και Ολυμπίας με ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Ηλείας Θ. Βομπίρης ζητά άμεση καταγραφή των ζημιών και αποκατάσταση του αγροτικού τους εισοδήματος

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Το  τέλος  του αγροτικού κόσμου   σήμανε χθες από το δυνατό καλοκαιρινό μπουρίνι που ξέσπασε απροσδόκητα  λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι σε πολλές περιοχές των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, οδηγώντας σε απόγνωση εκατοντάδες αγρότες!  Η έντονη βροχόπτωση  προκάλεσε νέες μεγάλες ζημιές σε αγροτικά προϊόντα,  σε σταφίδες, ελιές και κηπευτικά, ωστόσο καθολική καταστροφή υπέστησαν αγρότες που είχαν μπαλιάσει σανούς για να προωθηθούν για ζωοτροφές!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας κ. Θανάση Βομπίρη,, μας ενημέρωσε ότι από την καταιγίδα που έπληξε χωριά από το Καράτουλα ως το  τα ορεινά χωριά της Ολυμπίας,  καταστράφηκαν πάνω από…. 50.000 μπάλες σανού που ήταν έτοιμα για ζωοτροφές, όπως και άλλα σανοειδή που δεν είχαν προλάβει να μπαλιάσουν και βρισκόταν ακόμα μέσα στα χωράφια! “Μιλάμε για ολική οικονομική καταστροφή- επισημαίνει ο κ. Βομπίρης,  ειδικά στα σανοειδή δεν έμεινε τίποτα αφού τα μπαλιασμένα σανά και άλλα είδη που προορίζονταν για ζωοτροφές πνίγηκαν από το νερό και πλέον είναι άχρηστα! Σάπισαν!


Μιλάμε για 50.000 μπάλες σανού σε καλλιέργειες με  εκατοντάδες στρέμματα! Μιλάμε τώρα για αγρότες που καλλιεργούν στη ζώνη του ΤΟΕΒ Πελοπίου και τα σανοειδή ήταν το μοναδικό τους εισόδημα! Καλώ όλους τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια να σπεύσουν προκειμένου να βοηθήσουμε αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται σε απόγνωση, να καταγραφούν οι ζημιές και να ενισχυθούν άμεσα για την  τεράστια απώλεια του εισοδήματός τους.

Η ζωή δεν τελειώνει με τις εκλογές, συνεχίζεται και οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα δράματα”!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot