FOLLOW US: facebook twitter

Όλα έτοιμα για το 14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης και Δημιουργίας

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
2000 μαθητές από 47 σχολεία της Ηλείας την Παρασκευή στην Κρέστενα

Περισσότεροι από 2000 μαθητές από 47 σχολεία της Ηλείας, ανανεώνουν για την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, το ραντεβού τους στην Κρέστενα, στο χώρο της γιορτής Σταφίδας, συμμετέχοντας στο 14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης και Δημιουργίας. Το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. την φετινή αφίσα του Φεστιβάλ φιλοτέχνησε η μαθήτρια του ΓΕΛ Κρεστένων Χριστίνα Φουρκαλίδη.

Για τις λεπτομέρειες της μεγάλης αυτής εκπαιδευτικής διοργάνωσης, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κρέστενα, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Σ. Μπαλιούκος ευχαρίστησε το σύλλογο Φιλοπροόδων Κρεστένων για την προσφορά του χώρου της εκδήλωσης και μιλώντας για τον σκοπό του Φεστιβάλ τόνισε ότι «Θα δούμε όλοι ένα σχολείο το οποίο για εμάς που είμαστε εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν γνωρίζουμε την δημιουργικότητα που αναπτύσσεται στα πλαίσια των μαθημάτων αλλά και των πολύ καλών εκπαιδευτικών που έχουμε. Καλωσορίζουμε το 14ο Φεστιβάλ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β. Δημητρέλλος ανέφερε ότι πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της Π.Ε. Ηλείας, γιατί συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και μεγάλος αριθμός μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. «Θεωρώ ότι είναι κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός καθώς δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο ή κάποιο έπαθλο ιδιαίτερο στους μαθητές παρά μόνο ο εθελοντισμός και η ανάδειξη κάποιων δεξιοτήτων που διαθέτουν οι μαθητές μας».

Τέλος η Δ/ντρια του ΓΕΛ Κρεστένων, οι οικοδεσπότες του Φεστιβάλ, Αναστασία Μαστοροπούλου ανέφερε ότι για 14η συνεχή χρονιά είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές όλους του νομού και αναφερόμενη στο κεντρικό θέμα που διαπραγματεύεται φέτος τόνισε ότι αυτό είναι «από τον Βορρά ως το Νότο» και καλύπτει παραδοσιακούς χορούς από την Μ. Ασία ως τη Θράκη.

Ο χώρος της Γιορτής Σταφίδας είναι ήδη πλήρως διαμορφωμένος για να υποδεχθεί τους μαθητές και έχουν τοποθετηθεί και τα έργα που θα εκτεθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος