FOLLOW US: facebook twitter

Οκτώ συν έναν γιατρούς αναζητά το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 27-11-2023 | Συντάκτης:

Αίτημα για νέα προκήρυξη θέσεων και μαιευτήρας με μπλοκάκι

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Συνεχίζει την προσπάθεια να βρει γιατρούς το Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του διοικητή Σπύρου Πολίτη να προκηρύξει οκτώ μόνιμες θέσεις σε ζωτικές ειδικότητες, καθώς και την υποβολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την έναρξη συνεργασία με ιδιώτη γιατρό ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, για την κάλυψη των αναγκών της Μαιευτικής Κλινικής, καθώς επίκειται η αποχώρηση ενός επικουρικού γιατρού.

Όπως ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα στην εισήγηση του ο διοικητής, στη Μαιευτική είναι καλυμμένες οι τρεις από τις τέσσερις οργανικές θέσεις Μαιευτικής Γυναικολογίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα προκήρυξης για την τέταρτη θέση. Μέχρι τώρα, οι ανάγκες της κλινικής σε τακτικό ωράριο και σε εφημερίες καλύπτονταν με τη συνδρομή ενός επικουρικού γιατρού  και ενός γιατρού μετακινημένου από τη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όμως ο επικουρικός έχει εκφράσει επιθυμία αποχώρησης από το νοσοκομείο.

«Θα προκύψει πρόβλημα τόσο σε τακτικό ωράριο όσο και στο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο θα ενταθεί ιδιαίτερα όταν οι υπηρετούντες γιατροί θα απουσιάζουν με θεσμοθετημένη άδεια, π.χ. αναρρωτική» σημείωσε ο κ. Πολίτης, ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την έναρξη σνεργασίας -έπειτα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος- με έναν ιδιώτη γιατρό Μαιευτικής-Γυναικολογίας, πλήρους απασχόλησης με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Όσον αφορά την προσέλκυση των μόνιμων γιατρών, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη μαζική προκήρυξη θέσεων μήπως και αυξηθεί το ενδιαφέρον των γιατρών να δηλώσουν υποψηφιότητα για κάποια θέση, αφού μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι θέσεις αποβαίνουν «άγονες».

Θα προκηρυχθούν δύο θέσεις «εντατικολόγων» (Επιμελητή Β’) για να στελεχωθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, καθώς τη δεδομένη στιγμή καλύπτονται μόνο οι δύο από τις συνολικά επτά οργανικές θέσεις. «Για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος, τόσο σε τακτικό ωράριο όσο και στη διενέργεια εφημεριών, κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη των θέσεων, δεδομένου ότι είναι η μοναδική ΜΕΘ που λειτουργεί σε επίπεδο νομού», τόνισε ο κ. Πολίτης.

Επίσης θα προκηρυχθούν δύο θέσεις Παθολόγων, μία στον βαθμό του Διευθυντή και μία στον βαθμό του Επιμελητή Α’, αφού στην Παθολογική Κλινική είναι κενές και οι επτά οργανικές και καλύπτονται από μετακινημένους γιατρούς. Παράλληλα, προκηρύσσεται μία θέση Καρδιολόγου, μία θέση Γενική Χειρουργικής, μία θέση Μικροβιολόγου Επιμελητή Β.  όλες στον βαθμό του Επιμελητή Β’, καθώς και μία θέση ειδικότητας Πνευμονολογίας-Φυματολογίας στον βαθμό του Διευθυντή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος