FOLLOW US: facebook twitter

Οικονομικές Αιχμές

Ημερομηνία: 19-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

*Έξαλλοι με βουλευτή όμορου νομού είναι οι Ηλείοι σταφιδοκαλλιεργητές, καθώς θεωρούν ότι υπονόμευσε το δίκαιο αίτημά τους για άμεση παράταση σχετική με τη συνδεδεμένη στη σταφίδα, παίζοντας το παιχνίδι γνωστού Συνεταιρισμού, που έχει την τάση να… λύνει και να δένει στο εμπόριο σταφίδας.

*Το σχέδιο αυτού του συνεταιρισμού ήταν να πουλήσουν όσο όσο οι σταφιδοπαραγωγοί το προϊόν και να κόψουν τιμολόγιο άμεσα, για να προλάβουν την προθεσμία της 30ής Νοεμβρίου. Κι από ό,τι ακούω και μαθαίνω, η τιμή του 1,40€ το κιλό δεν πρέπει να τηρήθηκε και πιστά, αφού κάποιοι αναγκάστηκαν να πουλήσουν και με 1,10€.

*Επί της ουσίας, τη συνδεδεμένη λογικά θα την εισπράξουν οι παραγωγοί, αν και με παράταση ως τις 10 Ιανουαρίου θα πρέπει να τρέχουν στα αλώνια Χριστουγεννιάτικα, αλλά οι παλινωδίες του ΥΠΑΑΤ και η καθυστερημένη χορήγηση παράτασης δεν τους επέτρεψαν να διαπραγματευτούν καλύτερη τιμή για ένα μέρος της παραγωγής σταφίδας. Γιατί δηλαδή να μην επεδίωκαν το 1,60€ με το νέο έτος; Δυο χρόνια με 0,70€ την έδιναν.

*Αφήστε δε που οι σταφιδοπαραγωγοί θα φορολογηθούν διπλά για το 2023, γιατί τα τιμολόγια της παραγωγής του 2022 τα είχαν τον Φλεβάρη του 2023. Προσθέστε και τα φετινά που τα προγραμμάτισαν για το νέο έτος, οπότε δεν ξέρω μη βρεθούν χρεωμένοι στο τέλος της ημέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot