FOLLOW US: facebook twitter

«Οιδίπους Τύραννος» στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια φιλόδοξη παραγωγή του δήμου Πύργου με τη συμμετοχή της Θ.Ο «Προσκήνιο» με τον Νίκο Λαϊνόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, με τη συμμετοχή της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο» θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους Τύραννος».

Πρόκειται για την πρώτη θεατρική συμπαραγωγή του Δήμου Πύργου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Η κορυφαία τραγωδία της ανθρώπινης ενοχής, στην οποία ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός κι ανήμπορος, «αναζητά» τη λύτρωση του θανάτου και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα, θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2023 στο θέατρο Φλόκα και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η «ψυχή» της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο», Νίκος Λαϊνόπουλος.

  • Στην παράσταση συμμετέχει ένας πολυμελής θίασος που θα στελεχωθεί από τα βασικά μέλη της ομάδας, αλλά και από νέα πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στην παράσταση αυτή ειδικά, ενώ μια πλειάδα καταξιωμένων δημιουργών υπογράφουν σκηνικά, κοστούμια , μουσική, τραγούδι, κινησιολογία, φωτισμό κ.α.
    Ήδη η Ομάδα Θεάτρου έχει ξεκινήσει εντατικές πρόβες, ενώ και η πρώτη φωτογράφιση έγινε στο χώρο του θεάτρου Φλόκα από το φακό του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος