FOLLOW US: facebook twitter

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 21-12-2018 | Συντάκτης:
-Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση
-Το Κομμουνιστικό κόμμα κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα

 

Την ανακήρυξη των υποψηφίων δημάρχων για την Δυτική Ελλάδα καθώς και του υποψηφίου περιφερειάρχη, έκανε το ΚΚΕ, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Πάτρα, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό και την εκκίνηση του κόμματος για την προεκλογική περίοδο και την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η εκλογική αναμέτρηση για την τοπική περιφερειακή διοίκηση, ισχυρό ΚΚΕ σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες, οι υποψήφιοι που υποστηρίζουμε σε Δυτική Ελλάδα – Νότιο Ιόνιο». Την παρουσίαση του θέματος και την ανακήρυξη των υποψήφιων περιφερειαρχών και των δημάρχων για τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Ιόνιο έκανε ο Δημήτρης Τζαβάρας, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ στην εκδήλωση μίλησαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Κώστας Πελετίδης.

Υποψήφιος του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι για μια ακόμα φορά ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως τονίστηκε «Στην κάλπη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η δυσαρέσκεια και η οργή των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ να μην “ξεθυμάνει” με διοχέτευση της ψήφου σε ψηφοδέλτια-δορυφόρους ή σε άλλα του οπορτουνιστικού φάσματος (ούτε, βεβαίως, προς τη ΝΔ). Να ενισχυθεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” και να έχει εμφανή αύξηση ψήφων, ποσοστών και εδρών, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή του Κόμματος, οικονομολόγο, 56 ετών.»

Όσον αφορά τους δήμους της Περιφέρειας, αναφέρθηκε ότι « στόχος μας είναι να πάει όσο γίνεται πιο κάτω η δύναμη όλων των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, φανερών και μη, υπέρ των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που πρέπει τώρα να ‘χει ακόμα πιο ισχυρή εκπροσώπηση, ιδιαίτερα στους πιο μεγάλους και πιο σημαντικούς δήμους.»

Οι 7 υποψήφιοι δήμαρχοι της Ηλείας

Στους εφτά δήμους της Ηλείας η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την σημαία του ΚΚΕ στηρίζει τους παρακάτω υποψηφίους δημάρχους:

Στον Πύργο τον Χρήστο Γιάνναρο, μηχανολόγο μηχανικό, αυτοαπασχολούμενο, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας, 38 ετών.

Στην Ήλιδα τον Άγγελο Κολόσακα, συνταξιούχο δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο, 59 ετών.

Σε Ανδραβίδα – Κυλλήνη τον Γιώργο Μοσχονά, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών, 46 ετών.

Στη Ζαχάρω τον Χρήστο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικού Συλλόγου Ηλείας, δημοτικό σύμβουλο, 58 ετών.

Σε Ανδρίτσαινα – Κρέστενα τον Νίκο Γκότση, ιδιωτικό υπάλληλο, δημοτικό σύμβουλο, 28 ετών.

Στον Πηνειό τον Αλέξη Τσαουσάκη, αυτοκινητιστή, 38 ετών.

Στην Αρχαία Ολυμπία τον Γιώργο Τζαβάρα, δημοτικό σύμβουλο, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, 35 ετών.

Ο Δημήτρης Τζαβάρας κηρύσσοντας στην ουσία την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το ΚΚΕ τόνισε: «Εισερχόμαστε, για τα καλά, σε προεκλογική περίοδο, σε μια μεγάλη αναμέτρηση τριπλή (και, ίσως, τετραπλή). Οι Κομματικές μας Οργανώσεις, και η ΚΝΕ, αλλά και οι οπαδοί και φίλοι του, όσοι συσπειρώνονται με το Κόμμα, ο καθένας μας, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε με αισιοδοξία και ενθουσιασμό αυτήν τη μάχη. Το μεγάλο στοίχημα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (μαζί και σ’ αυτές για την Τοπική – Περιφερειακή Διοίκηση) είναι τούτο: Να φανεί πιο ισχυρό το μήνυμα της αντίθεσης στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που εφαρμόζουν τα μνημόνια, την αντιλαϊκή επίθεση, να μην ενσωματωθούν οι λαϊκές δυνάμεις σε νέες αυταπάτες. Να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις με το Κόμμα μας, να απεγκλωβιστούν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις από το ιδεολογικό και πολιτικό “μαντρί” των κομμάτων του κεφαλαίου. Να ενισχυθεί η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το ΚΚΕ, να αξιοποιηθεί η πολιτική δράση αυτής της περιόδου έτσι ώστε να δημιουργηθούν πιο καλές προϋποθέσεις για νέα βήματα στην ισχυροποίηση του Κόμματος και γενικά στην υπόθεση του λαού μας….»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος