FOLLOW US: facebook twitter

Οι τριγμοί έφεραν ενίσχυση στη Χειρουργική του Πύργου

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:

-Μία πρόσληψη, μία επιστροφή και δύο μετακινήσεις απέτρεψαν αρνητικές εξελίξεις


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με επιπλέον γιατρούς ενισχύεται η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκαν κλυδωνισμοί εξαιτίας της απουσίας γιατρών με αναρρωτικές άδειες, με συνέπεια να τεθούν σε προσωρινό κίνδυνο τα τακτικά χειρουργεία, τα οποία ως τώρα δεν έχουν αντιμετωπίσει κίνδυνο αναβολής εξαιτίας του κορονοϊού, και να χρειαστούν «εντέλλεσθε» σε γιατρούς για υπεράριθμες εφημερίες μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Πέρα από την ήδη γνωστή μετακίνηση χειρουργού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας στον Πύργο, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, αποφάσισε τη μετακίνηση ενός ακόμα γιατρού ίδιας ειδικότητας από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, και την πρόσληψη και τρίτου χειρουργού με δελτίο παροχής υπηρεσιών («μπλοκάκι»), ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην Κλινική επέστρεψε για το επόμενο τρίμηνο –όπως προβλέπει η νομοθεσία- ένας ακόμα γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου, ο οποίος είχε τεθεί σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού, και ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό και ανάρρωσε.

Αυτό σημαίνει πως τους δύο εναπομείναντες γιατρούς, που έχουν αναμφίβολα επωμιστεί πολύ μεγάλο βάρος της Κλινικής όλο αυτό το διάστημα, θα ενισχύσουν τέσσερις ακόμα γιατροί, αποτρέποντας τον κίνδυνο αναβολής των τακτικών χειρουργείων, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου περιμένει την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή της Κλινικής.

«Η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί κανονικά και πλήρως», δήλωσε σχετικά στην «Πρωινή» ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρ. Χριστόπουλος, σημειώνοντας ότι απετράπη κάθε εξέλιξη που θα επηρέαζε τη λειτουργία της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος