FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι στην κάλπη: Ψήφισαν για πρώτη φορά!

Ημερομηνία: 27-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

-3200 οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ηλείας

Για πρώτη φορά στις χθεσινές εκλογές δικαίωμα ψήφου είχαν 528.997, εκ των οποίων 270.103 αγόρια και 258.894  κορίτσια. Από αυτούς, οι 106.760 ήταν έφηβοι, ηλικίας 17 ετών που εντάχθηκαν το 2017 για πρώτη φορά στο εκλογικό σώμα.  Στην Ηλεία, οι νέοι εκλογές σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 3.200. Ο αριθμός ωστόσο, εκείνων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ήταν σαφώς μικρότερο, ένδειξη ότι πολλοί νέοι, επέλεξαν την αποχή, είτε συνειδητά γιατί αδιαφορούν για την πολιτική ζωή του τόπου, είτε γιατί –κυρίως οι 17χρονοι που βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο- προτίμησαν να αξιοποιήσουν την Κυριακή πιο διασκεδαστικά…

Ο 18χρονος Νίκος, ήταν ένας από τους χιλιάδες νέους, που ψήφισε χθες για πρώτη φορά και μάλιστα ήταν και ενθουσιασμένος που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Ήταν κάτι καινούργιο για μένα, μια διαδικασία στην οποία συμμετέχω για πρώτη φορά. Θεωρώ ότι ακόμα και αν δεν πιστεύουν οι νέοι σε κάποιο κόμμα, δεν συμβαδίζουν με τις πολιτικές και τα ιδανικά τους, η αποχή δεν είναι λύση!» είπε, δίνοντας το δικό του μήνυμα.

Και η Αθανασία όμως, 19 ετών, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για πρώτη φορά και ήταν αρκετά χαρούμενη για αυτό. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που ψηφίζω για πρώτη φορά. Πραγματικά θέλω και εγώ με την ψήφο μου να καταφέρω να εκλεγεί κάποιος καλός και άξιος για την πόλη μου τον Πύργο».

Στο αντίποδα, η 17χρονη Ευδοκία, φανερά αδιάφορη για την εκλογική διαδικασία, δήλωσε πως προσήλθε στην κάλπη μόνο και μόνο γιατί είναι υποχρεωτικό. «Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι εκλογές και ψηφίζω μόνο γιατί το λέει ο Νόμος. Είμαι εντελώς αδιάφορη για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος