FOLLOW US: facebook twitter

«Ουρές» και εκνευρισμός σε πολλά εκλογικά κέντρα λόγω αναμονής

Ημερομηνία: 27-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα προσήλθαν χθες οι Ηλείοι στις κάλπες

Χωρίς απρόοπτα παρά την εμφανή απουσία των εφορευτικών επιτροπών, αλλά με μεγάλη προσέλευση και ακόμα μεγαλύτερη αναμονή, κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες αιχμής, διεξήχθη χθες σε όλη την Ηλεία η εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισαν να σχηματίζονται ουρές σε εκλογικά τμήματα με αποτέλεσμα η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει και την μια ώρα, κυρίως στα τμήματα των δημοτικών εκλογών, αφού οι εκλογείς ψήφιζαν σε δύο αίθουσες. Οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν μεταξύ 12 και 2 το μεσημέρι,  προκάλεσαν αρκετό εκνευρισμό σε πολλούς ψηφοφόρους και μάλιστα κάποιοι έστριβαν δια του… αρραβώνος, επιλέγοντας να φύγουν χωρίς να ψηφίσουν στο Β τμήμα για τις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές! Βεβαίως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι συνιστούσαν στους εκλογείς – για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αποχή στην κάλπη των Ευρωεκλογών- να ψηφίσουν πρώτα στο Α τμήμα και μετά στο Β, σύσταση που δεν ακολουθούσαν όμως όλοι οι ψηφοφόροι.

Στην ουρά περίμεναν και πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και μητέρες μαζί με τα παιδάκια τους, ευχάριστη θα λέγαμε εικόνα – αν δεν υπήρχε η μεγάλη αναμονή- όπως και αρκετά νέα παιδιά που ψήφιζαν για πρώτη φορά. Οι ηλικιωμένοι συνοδεύονταν από τα παιδιά τους κυρίως για να τους βοηθήσουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας και να μην μπερδευτούν με τις πολλές κάλπες και να ρίξουν σε κάθε μια το σωστό ή επιθυμητό ψηφοδέλτιο.

Κανονικά κύλησε και η ψηφοφορία στον Κάμπο, στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης όπου παρά την κακή ψυχολογία τους οι κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν κανονικά στις κάλπες στα εκλογικά τμήματα που είχαν οριστεί- διότι ορισμένα σχολεία δεν μπόρεσαν λόγω ζημιών να λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας- ενώ στον Σταφιδόκαμπο στήθηκε… σεισμόπληκτο εκλογικό κέντρο στο πρώην δημοτικό  δημοτικό σχολείο και σήμερα έδρα του πνευματικού καλλιτεχνικού κέντρου. Με την συμφωνία Δήμου και περιφέρειας και τη βοήθεια πολιτών, διαμορφώθηκε  στον ημιυπαίθριο χώρο του κτιρίου το εκλογικό κέντρο. 

Και το απόγευμα ωστόσο, μετά τις 5.30 μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, η προσέλευση συνεχίζονταν για τους τελευταίους ψηφορόρους, ενώ όπου χρειάστηκε δόθηκε και μικρή παράταση με απόφαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος