FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι της Ηλείας επιστρέφουν στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 17-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

manolopoulos-titaΘεατρικές παραστάσεις από τους μαθητές

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, συνεχίζονται με την θεματική ενότητα «Οι νέοι της Ηλείας επιστρέφουν στην Αρχαία Ήλιδα, μέσα από την πολιτιστική δράση «Το ταξίδι των ηρώων». Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Ήλιδας, του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, που θα λάβει χώρα στο θέατρο Ήλιδας στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, που παρουσιάστηκαν φέτος σε σχολεία του νομού, στο πλαίσιο της εφαρμογής των πολιτιστικών προγραμμάτων, και στις οποίες συμμετέχουν 70 μαθητές και μαθήτριες.

Πρόκειται για τις παραστάσεις «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας», του Όσκαρ Ουάιλντ, από το 3ο Γυμνάσιο Πύργου με υπεύθυνους καθηγητές τους: Κατερίνα Κουλοχέρα, Γιώργος Καραντώνης, Σοφία Τρυφωνοπούλου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βρόντου και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», του Πάβελ Κόχουτ, από το Γυμνάσιο Βουνάργου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευγενία Μπίθα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ οι δύο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κώστα Καζάκου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται. Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, σχολίασε πως «είναι μια προσπάθεια που αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, όταν μας προτάθηκε και το εντάξαμε στις φετινές εκδηλώσεις μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, για να δώσουμε ένα μήνυμα.

Οι νέοι μας, η ελπίδα και η προοπτική αυτής της χώρας, η προώθηση της νέας δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης, είναι τα στοιχεία εκείνα που πρέπει ως θεσμός και να στηρίζουμε και να προωθούμε.

Το Θέατρο της Ήλιδας είναι ανοιχτό στις προσπάθειες αυτές και πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τα παιδιά  μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή». Η Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Τίτα Τερζή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Βασίλη Δημητρέλλο, για την υποστήριξή του, στο δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Γιώργο Βούκανο για τη συνεργασία. Επίσης ευχαρίστησε τη θεατρική ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και το σκηνοθέτη της, Χάρη Κότσιφα, όπως και τον εικαστικό Κρίστο Χάσα για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσής. «Προσκαλούμε όλα τα σχολεία, τους συναδέλφους και τους μαθητές, τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  αλλά και όλους τους πολίτες της Ηλείας, να παρευρεθούν στις παραστάσεις των παιδιών μας και να χειροκροτήσουν ένα αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιώργος Βούκανος μίλησε για το μήνυμα που δίνει αυτή η προσπάθεια με τους νέους της Ηλείας που παράλληλα δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί και το ταλέντο τους, όπως και για την ένταξη των παραστάσεων αυτών στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με στόχο τη διεύρυνση τους την επόμενη χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος