FOLLOW US: facebook twitter

Στο «κόκκινο» για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadasΑνησυχητικά τα μηνύματα από κάθε πλευρά – Οργή για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

-Στο Δ.Σ Ήλιδας προτάθηκαν χθες νέες κινητοποιήσεις

Ξανά στους δρόμους με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να βγουν οι φορείς της Αμαλιάδας, καθώς είναι ορατό περισσότερο από ποτέ το φάσμα του λουκέτου στο νοσοκομείο της πόλης. Αυτό συζητήθηκε χθες το απόγευμα στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Οι εξελίξεις δεν είναι καλές μιας και η πορεία του νοσοκομείου σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν είναι πτωτική, καθώς αποδυναμώνεται για διάφορους λόγους από προσωπικό. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι πέρα από τις πρόσφατες αποχωρήσεις, τον Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχει κανένας ειδικευόμενος και αγροτικός ιατρός να υπηρετεί. Κατά των Ηλείων κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν σχεδόν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς μιλούν για απραξία και αναποτελεσματικότητα από την πλευρά τους στο θέμα.

Στα όσα συζητήθηκαν ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος πρότεινε να συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή που θα διεκδικήσει την τοποθέτηση γιατρών για την κάλυψη των σοβαρών κενών και θα αποταθεί τόσο στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όσο και στο υπουργείο Υγείας. Η παραίτηση της αναισθησιολόγου πρόσφατα δημιουργεί σημαντικό κενό στο ιατρικό προσωπικό και πλήγμα στη λειτουργία του. Γενικότερα εκφράστηκε η άποψη πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας οδηγείται τεχνηέντως στο κλείσιμο, με στόχο να μην επιβαρυνθεί κανείς με ένα τέτοιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Όπως ανέφερε ο εκτελών χρέη διοικητή ιατρός Μίρα Νατάλ, τα μηνύματα που λαμβάνουν στο νοσοκομείο δεν είναι καθόλου καλά τους τελευταίους μήνες, ενώ η ύπαρξη της νέας πτέρυγας θα μπορούσε να δώσει άλλες – θετικές προοπτικές. Τα στατιστικά που καταγράφονται στην κίνηση φανερώνουν σημαντική πτώση, που βάζει τη νοσηλευτική μονάδα σε περιπέτειες. Από τους 60 γιατρούς που προβλέπονται από τον οργανισμό έχουν απομείνει μόλις 16, ενώ από το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί. Παράλληλα ζήτησε άμεσα να τοποθετηθεί νέος αναισθησιολόγος.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην Δημάρχου, νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ιατρού, Γιάννη Λυμπέρη για το θέμα, που έβαλε με σκληρή γλώσσα κατά πάντων, ενώ ζήτησε άμεσα μια συνολική κινητοποίηση της Αμαλιάδας για το θέμα. Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξαρτησία και γραμματέας του ΔΣ Νίκος Διαμαντόπουλος, πήγε ένα βήμα παραπέρα την προτεινόμενη μορφή αντίδρασης θέτοντας την παραίτηση του στη διάθεση του Σώματος, λέγοντας πως αν χρειαστεί να παραιτηθεί σύσσωμο το ΔΣ Ήλιδας ως κίνηση πίεσης προς τους αρμοδίους. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις άμεσα, πρότεινε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας. Τέλος ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε πως πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με το θέμα του νοσοκομείου και αποτελεί μονόδρομο η αντίδραση μέσω κινητοποιήσεων προτείνοντας κατάληψη στην 6η ΥΠΕ και άλλες μορφές δράσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος