FOLLOW US: facebook twitter

Τα πιθανότερα σενάρια Στ. Καννή για την “κυβέρνηση” στο δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 03-01-2024 | Συντάκτης:

-Ποιον τομέα κρατά ο ίδιος ο δήμαρχος Στάθης Καννής και τι σχεδιάζει για επιμέρους αρμοδιότητες

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τις τελικές «πινελιές» στο νέο σχήμα διοίκησης του δήμου Πύργου βάζει τις τελευταίες ημέρες ο νέος δήμαρχος Στάθης Καννής, ο οποίος έπειτα από αρκετές συσκέψεις με τους συνεργάτες του φέρεται να έχει καταλήξει στις βασικές επιλογές.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα αξιοποιηθούν αρκετοί εκλεγμένοι σύμβουλοι, οι οποίοι θα συνδυάζουν εμπειρία και ανανέωση, ενώ ρόλο σαφέστατα διαδραματίζει και η σταυροδοσία.

Για πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου Πύργου στις σημερινές δημαιρεσίες αναμένεται να προταθεί ο δικηγόρος Δημήτρης Μεσσαλάς, μια θέση που τη γνωρίζει καλά καθώς την έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις θέσεις αντιδημάρχων (έξι έμμισθοι και δύο άμισθοι), φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι πέντε.

Αναπληρωτής δημάρχου αναμένεται να τοποθετηθεί ο  δικηγόρος Νώντας Κυριαζής, ο οποίος θα αναλάβει ταυτόχρονα και καθήκοντα αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, δίχως να αποκλείονται και ορισμένες ακόμα αρμοδιότητες.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών θα αναλάβει ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παναγόπουλος, θέση που γνωρίζει επαρκώς τόσο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας όσο και λόγω της προηγούμενης θητείας του.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου θα τοποθετηθεί ο σύμβουλος επιχειρήσεων & φορέων ΟΤΑ, Βασίλης Φάμελος, του οποίου το χαρτοφυλάκιο μετονομάζεται και διευρύνεται στις αρμοδιότητές του.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο δικηγόρος Νίκος Θεοδώρου, αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας ο οδοντίατρος Δημήτρης Τζουανόπουλος και αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας ο ελεύθερος επαγγελματίας Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

«Κλειδωμένος» για τη μία θέση άμισθου αντιδημάρχου είναι ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Θοδωρής Κόρδας, ενώ επικρατέστερη για την προεδρία της ΔΕΥΑ Πύργου είναι η Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, καθώς η θητεία της αξιολογείται ως θετική.

Ένα όνομα που αναμένεται να αξιοποιηθεί σε ρόλο «μπαλαντέρ», είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας Λάκης Αθανασόπουλος, πιθανότατα στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτησή του και σε άλλο πόστο, όπως ο τομέας του αθλητισμού ή η ΔΕΥΑΠ.

Για τη προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου έχει «κλειδώσει» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, με πιθανό αντιπρόεδρο τον οδοντίατρο και πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Αλέκο Γαλανόπουλο.

«Κλειδί» ο προγραμματισμός

Καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω κατανομή αρμοδιοτήτων θα παίξουν οι αποφάσεις που θα λάβει ο Στάθης Καννής για τον Προγραμματισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τις μελέτες, τον πολιτισμό-τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες και τη φροντίδα των αδεσπότων.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως ο νέος δήμαρχος Πύργου προσανατολίζεται στο να κρατήσει ο ίδιος σε πρώτη φάση τον προγραμματισμό και να ορίσει αντίστοιχους εντεταλμένους συμβούλους για κάθε τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί περαιτέρω ο κ. Γαλανόπουλος, ενώ πιθανά ονόματα για κάποιον από τους προαναφερθέντες τομείς είναι ο γιατρός Γιώργος Κάρδαρης και η οικονομολόγος Ελένη Μπαγιώργου, δίχως να αποκλείονται και οι υπόλοιποι.

Για πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου (ΔΕΠ-ΟΤΑ) πιθανότερος είναι ο λογιστής-φοροτεχνικός Βασίλης Λιακόπουλος, ενώ για τη Δημοτική Επιτροπή Πολιτισμού –που θα συγκροτηθεί αντί του καταργημένου ΔΟΠΠ- είναι πιθανή η τοποθέτηση του διακοσμητή Χάρη Μικελόπουλου.

Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Παναγιώτης Παυλόπουλος. Για τη θέση του γενικού γραμματέα, οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως ο κ. Καννής δεν θα τοποθετήσει άμεσα κάποιο πρόσωπο, αλλά ανάλογα με την πορεία του νέου σχήματος και εφόσον παραστεί ανάγκη τοποθέτηση «συντονιστή», θα αποφασίσει αναλόγως. Στις προθέσεις του επίσης είναι η αξιοποίηση της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη μέσα στο 2024.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος