FOLLOW US: facebook twitter

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης

Ημερομηνία: 03-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

«

Σταθήκαμε αρωγοί σε όλες τις δυσκολίες»

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης την 1η Ιανουαρίου 2024 στο επισκοπικό μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Πύργο.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος ο Β’ που αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό που παρευρέθηκε στην τελετή, ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ειρηνικό, και απαλλαγμένο από καταστροφές φυσικές και μη.

Παράλληλα ο κ. Αθανάσιος ανακοίνωσε τον απολογισμό της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2023, και όπως ανέφερε: “Μπορεί τα έσοδα να ήταν χαμηλά ωστόσο η Ιερά Μητρόπολη στάθηκε αρωγός σε όλες τις δυσκολίες και δεν αρνήθηκε την βοήθεια της σε όποιον χτύπησε την πόρτα της.”

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, το σύνολο των εσόδων του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Ηλείας για τα έτη 2022 και 2023 ανέρχονταν σε 55.815 ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα του 2023 της Ιεράς Μητρόπολης, ανήλθαν σε 1.068.880.

Το υπόλοιπο από το 2022, ήταν 744.368 ευρώ οπότε συνολικά το ποσό ανέρχεται στα 1.813.248.  Στα έξοδα το ταμείο κατέγραψε 1.352.142 ευρώ με το υπόλοιπο να είναι 461.106.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος, και ο εορτάζον διάκονος π. Βασίλειος Σμέρος. Ύμνους απέδωσε μέρος καθηγητών και μαθητών της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Το «παρών»  έδωσαν  μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος,  οι διοικητές  και εκπρόσωποι της ΣΕΤΗΛ Ηλειας, της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας, του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ναυτικού αλλά και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος