FOLLOW US: facebook twitter

Οι ιδιαίτερες σχέσεις της Φώφης με την Ηλεία

Ημερομηνία: 26-10-2021 | Συντάκτης:

Δύο επισκέψεις μέσα σε δυο μήνες από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και πολλές κατά το παρελθόν


Θλίψη και στην Ηλεία, έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, καθώς διατηρούσε πάντα ιδιαίτερες σχέσεις με τον νομό μας, με τα στελέχη του Κινήματος. Πέρα όμως από το κομματικό και πολιτικό επίπεδο, στην Ηλεία είχε και πολλές φιλίες και διαπροσωπικές σχέσεις, ακόμα και κουμπαριές. Ξεχωριστή ήταν και η σχέση της με τους πρώην και νυν βουλευτές, με δημάρχους του νομού και κομματικά στελέχη, ενώ γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα της Ηλείας και είχε προσωπική άποψη γι αυτά και πάντα έδειχνε με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον της για τον τόπο μας. Άλλωστε κατά το παρελθόν, ο νομός Ηλείας υπήρξε το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, το “πράσινο κάστρο” του κόμματος.

Η τελευταία επίσκεψη της Φώφης στην Ηλεία, ήταν στις 13 Αυγούστου, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό, όπου περιόδευσε συνοδευόμενη από κομματικά στελέχη στην πυρόπληκτη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος. Μάλιστα τότε τόνισε ότι στηρίζει ολόθερμα το αίτημα του δήμου και του δημάρχου για Ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας. Είχε επισημάνει ακόμα ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης δεν πρέπει να αφορά μόνο την Εύβοια αλλά και την Ηλεία, τη Γορτυνία και όσες περιοχές επλήγησαν σε όλη τη χώρα, κάτι που έχει προτείνει το ΚΙΝΑΛ να γίνει μέσα από διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και συναίνεση, με διαφάνεια και δημοκρατικό προγραμματισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΚΙΝΑΛ είχε προτείνει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς προπονητικού κέντρου ικανού να δώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο, σε συνδυασμό με το brand και μια νέα λογική ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, με οικονομία κλίμακας και σύγχρονες πρακτικές.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην Ηλεία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού και στις 5 Ιουνίου, βρέθηκε ξανά στον νομό, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Περιβαλλοντικό Μουσείο της Φολόης, προωθώντας τις δράσεις και παρεμβάσεις του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Πράσινων Δράσεων” του Κινήματος. Η επίσκεψη στη Φολόη ήταν από τις αγαπημένες της. Απόλαυσε τη φύση και χαμογέλασε με την ψυχή της, ίσως γιατί είχε ασκηθεί σε αυτό που γράφει ο Πλάτωνας: «τὸ τεθνάναι ἥκιστα αὐτοῖς ἀνθρώπων φοβερόν», δηλαδή αυτοί απ’ όλους τους ανθρώπους φοβούνται λιγότερο τον θάνατο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος