FOLLOW US: facebook twitter

Οι γόνοι των …μπαμπάδων

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Του Θεόδωρου Κόλλια, διαχειριστή του yannitsochori.blogspot

    Πολλές φορές έχω γράψει στην σελίδα που διαχειρίζομαι επί 13 συναπτά χρόνια  {/yannitsochori.blogspot.com/} για την Πελλήνης, που διαμένω στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί  είναι ένα συμπαθητικό και όλο ζωή και δράση δρομάκι Βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την πλατεία Βικτωρίας και απλώνεται από Πατησίων μέχρι την

3ηΣεπτεμβρίου, αμέσως μετά την Κοδριγκτώνος
       Συμπαθητικό γιατί είναι πεζόδρομος με μερικά δένδρα κι ακόμα λίγες πολυκατοικίες παλιές, κλασσικές και ζωντανός γιατί στα πενήντα -εβδομήντα μέτρα μήκος της, εδρεύει δημοτικό σχολείο και ένα ΙΕΚ [Mediteranean  College] και ακόμα ένα μικρό μαγαζάκι με τα τραπεζάκια έξω. Γι αυτό το προσέχουν, καθαριότητα και φώτα. Είναι τέλειο εμείς οι “λεχρίτες να ρουφάμε τον εξπρέσσο μας και δίπλα λεβεντάκια και πιπίνια να γελάνε και να αστειεύονται.

      Κυρίως στο ΙΕΚ έρχονται μαθητές που απέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Πολλοί από αυτούς είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών και έρχονται με τα αυτοκίνητα του μπαμπά τους. Επειδή δε το μέρος είναι πολυσύχναστο, το αράζουν πάνω στον πεζόδρομο και πολλάκις κλείνουν τις εισόδους κυρίως για τα καροτσάκια μας της λαϊκής. Πράγμα που δεν κάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι. Επομένως είναι και πρόκληση.

 Μια μέρα κολλάω στα παρμπρίζ όλων των αυτοκινήτων που είχαν παρκάρει στον πεζόδρομο τον…γάιδαρο [1] και έγινε μεγάλη …ταραχή όταν βγήκαν τα παιδιά διάλλειμα. Έπεσε χοντρό γέλιο και έγινε μεγάλη καζούρα ΄Βέβαια οι ίδιοι λεβέντες δεν το ξανάκαναν, όμως την άλλη μέρα είχαμε πάλι παράνομες καταλήψεις, από άλλους …γαϊδάρους. 

     Θα μου πείτε και που δε έχει τέτοια γαϊδούρια;  Μάλιστα  πολλοί από αυτούς παρκάρουν και σε θέσεις ΜΕΑ. Είναι οι Ελληνάρες που όλους τους άλλους τους γράφουν στα παλιά τους υποδήματα!

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν υπάρξει μια εκστρατεία με αυτόν τρόπο; [2]

Και ιδού το μεγάλο ερώτημα. Πόσο ποσοστό από δαύτους έχουν δεξιές ή ακροδεξιές πεποιθήσεις; Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο. Νομίζω ότι είναι πάνω από τα τελευταία -ηντα της πρώτης εκατονταετηρίδας! Εσείς τι λέτε; Η ικανοποίηση της ατομικότητας  σε βάρος της συλλογικότητας δεν είναι θεμελιώδης αρχή του νεοφιλελευθερισμού;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia