FOLLOW US: facebook twitter

Οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας συμμετέχουν με τη δική τους σάτιρα στον 13ο Μώμο

Ημερομηνία: 25-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας από το Πατρινό Καρναβάλι

Η ζοφερή πραγματικότητα με την πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα… τους σεισμούς και τους εγκλεισμούς… τις καταγγελίες και τα λουκέτα, δεν πτόησε τους ερασιτέχνες ηθοποιούς  που συνεχίζουν να εκφράζονται μέσω του θεάτρου. Φέτος ήρθε η σειρά του 13ου ΜΩΜΟΥ να φιλοξενήσει την ερασιτεχνική δημιουργία.

Στο πλαίσιο λοιπόν των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού του 2021 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας με το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» για το 2021, που φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μας επιβάλλει η πανδημία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακά ενώ το αρχειακό υλικό θα παραμείνει στο διαδίκτυο από 15/2/2021 μέχρι 14/3/2021.

Στο 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας, συμμετέχει φέτος και η Θεατρική Ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας που παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους στο θέατρο. Ο σκηνοθέτης της Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας Χάρης Κότσιφας γνωστοποίησε την συμμετοχή τους με μια ανάρτησή του στο φβ όπου αναφέρει:

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή! Κάνουμε θέατρο με την ψυχή μας για την ψυχή μας και τις δικές σας. Οι ψυχές δεν φυλακίζονται. Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας την δική μας προσπάθεια, με μια σάτιρα της ταξικής εικόνας της Ελλάδας μέσα από τη ζωή ενός ζευγαριού  της μεσοαστικής τάξης.   Είναι τιμή  μεγάλη για  τους  “ΕρασιΤΕΧΝΕΣ” που μαζί με άλλες 30 ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πλαισιώσουμε την προσπάθεια της Καρναβαλικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της Θ.Ο “ΡΕΦΕΝΕ” για την διαδικτυακή πραγματοποίηση του 13ου ΜΩΜΟΥ. Μαζί με τους φίλους των άλλων θεατρικών ομάδων αντιστεκόμαστε και δημιουργούμε πολιτισμό και κρατάμε ζωντανό το Θέατρο και το Καρναβάλι του Δήμου Πατρέων.»

Στον 13ο ΜΩΜΟ θα υπάρχουν και ωριαία αφιερώματα στους προηγούμενους Μώμους, δώδεκα τον αριθμό, ένα για κάθε χρονιά στα οποία θα παρουσιαστεί μια ακόμα  παράσταση που ανέβασαν το 2014 οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ της Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος