FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» παρουσιάζουν

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα

ΜΙΚΡΟΪΣΤΟΡΙΕΣ… ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο

Μικρά κείμενα -για μια ονειρική εποχή- που διαβάζονται απνευστί, σε μια σειρά από 37 γεγονότα και συμβάντα που συνδέονται αόρατα μεταξύ τους. Σ’ ένα φαντασιακό και άχρονο πλαίσιο, σε τόπους πραγματικούς ή συνθετικούς κινούνται οι χαραχτήρες -που συχνά συναντώνται στις αφηγήσεις- είτε σε ρεαλιστικά ή υπερβατικά σύμπαντα…«Τέσσερα χρωματιστά αερόστατα σηκώθηκαν πάνω από την κεντρική πλατεία και συγκρατούσαν ένα τεράστιο πανί να γίνει σκιά για τους θαμώνες των καφενείων, που απολάμβαναν καφέ και αναψυκτικά στα κομψά τραπεζοκαθίσματα ενώ η φιλαρμονική έπαιζε ρυθμούς της Καραϊβικής.»

Συγγραφέας: ΕΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σελίδες: 128

Η ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ: Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο

Βαθιά μέσα στο αρχαίο δάσος βρίσκεται κρυμμένη μία μυστική λίμνη. Κανένας άνθρωπος δε την είχε βρει ποτέ. Εκεί ζούσαν διάφορα μαγικά πλάσματα μέσα στην ησυχία τους. Ήταν όμως ήσυχα; Θα μπορέσουν οι καβουρόσαυροι και οι πεταλουδόσαυροι να κρατήσουν τις δαγκάνες τους και τα φτερά τους στη θέση τους; Ή θα έχουμε περιπέτειες ξανά;

Συγγραφέας: ΓΚΑΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σελίδες: 40

ΑΣΤΕΡΙΑ

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο

Τι γίνεται όταν βρεθείς έξω από τον παράδεισό σου και ελπίδα επιστροφής δεν υπάρχει; Τα πουλιά έγιναν αστέρια σε μια ιστορία με γεύση παραμυθιού για να σε βοηθήσουν να ταξιδέψεις ως τη δική σου απάντηση.

Συγγραφέας: ΝΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ

Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σελίδες: 40

Κάνετε like στη σελίδα Χάρτινοι Ήρωες στο Facebook για να ενημερώνεστε για τις εκδόσεις και τις εικαστικές δράσεις μας 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος