FOLLOW US: facebook twitter

Οι μποναμάδες του Χατζηδάκη

Ημερομηνία: 05-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Σκίτσο: Έφη Ξένου

Σε δραματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2023στοχεύει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ακολουθώντας τις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών αγοράς των ακινήτων.

Η εξέλιξη αυτή θα εκτοξεύσει στα ύψη 20 φόρους και τέλη που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα, με κυριότερους τον ΕΝΦΙΑ και τον τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων για οποιαδήποτε αιτία.

Ήδη η προηγούμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που ίσχυσαν από τον Ιανουάριο του 2022, έκοψε τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ σε περισσότερους από 110.000 φορολογούμενους.

Η προηγούμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων έγινε τον Ιούνιο του 2021 και ίσχυσαν από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι τιμές προσδιορίστηκαν με βάση τις τιμές αγοράς που συνέλεξαν οι ιδιώτες εκτιμητές που είχε προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών και κατέγραψαν τις τιμές αγοράς των ακινήτων σε όλη τη χώρα, τα\στα τέλη του 2020.

Επομένως οι τιμές που θα προτείνουν οι ιδιώτες εκτιμητές και θα τις υποβάλλουν στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα είναι αντίστοιχα αυξημένες κατά τουλάχιστον 40%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia