FOLLOW US: facebook twitter

Οι αρμοδιότητες των Ηλείων αντιπεριφερειαρχών

Ημερομηνία: 16-01-2024 | Συντάκτης:

Υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,
Νεκτάριο Φαρμάκη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τις αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών και των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθόρισε χθες με απόφασή του ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σε ό,τι αφορά τους έξι Ηλείους που έχουν τοποθετηθεί σε θεματικούς τομείς, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης ασκεί αρμοδιότητες στις εξής υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας:

· Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ηλείας (άρθρο 22), με εξαίρεση τις αρμοδιότητες του τμήματος Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης της Π.Ε. Ηλείας που αφορούν στον τουρισμό, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό,

· Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Ηλείας 

· Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Ηλείας

· Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηλείας (άρθρο 28),

· Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας 

·Τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού & Απασχόλησης της ΠΕ Ηλείας.

· Τις αρμοδιότητες που αφορούν την Παιδεία του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού & Απασχόλησης Π.Ε. Ηλείας.

Επίσης αναλαμβάνει την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν την προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων για την Π.Ε. Ηλείας, την έκδοση αποφάσεων και πράξεων για ωράριο λειτουργίας Φαρμακείων, την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης μηχανημάτων για τις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας τη, ανεξαρτήτως ποσού και την έκδοση αποφάσεων (πλην των διακηρύξεων, των αποφάσεων ανάθεσης, των συμβάσεων και των πράξεων που αφορούν τον σχεδιασμό) που απαιτούνται για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Επίσης έχει το δικαίωμα υπογραφής αποφάσεων απευθείας ανάθεσης έργων, μελετών, προμηθειών, υπηρεσιών κλπ μέχρι 15.000 ευρώ και για ανάθεση σύμβασης έργου και υπηρεσιών μέχρι 30.000 ευρώ πλέον ΦΠ, καθώς και για σύναψη, τροποποίηση ή λύση προγραμματικών συμβάσεων που άπτονται όλων των παραπάνω αρμοδιοτήτων μέχρι του ποσού 200.000 ευρώ.

Οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, τη συγκρότηση των σχετικών επιτροπών, καθώς και το δικαίωμα υπογραφής αποφάσεων απευθείας ανάθεσης έργων, μελετών, προμηθειών, υπηρεσιών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του για ποσά έως 15.000 € πλέον Φ.Π.Α και αναφορικά με διαδικασίες ανάθεσης σύμβασης έργου και υπηρεσιών έως του ποσού των 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ  καθώς και την υπογραφή των τευχών των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απαιτούνται για την απευθείας ανάθεση καθώς και την υπογραφή για σύναψη, τροποποίηση ή λύση προγραμματικών συμβάσεων που άπτονται όλων των παραπάνω αρμοδιοτήτων μέχρι του ποσού 200.000,00 €.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, θα ασκεί τις  αρμοδιότητες που αφορούν τον πολιτισμό του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού & Απασχόλησης, καθώς και τις αρμοδιότητες που αφορούν στον πολιτισμό των Τμημάτων Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, διατηρώντας τα ίδια δικαιώματα υπογραφής με τους προαναφερθέντες αντιπεριφερειάρχες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, αναλαμβάνει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης και τις αρμοδιότητες που αφορούν τον τουρισμό των Τμημάτων Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με έδρα την Πάτρα και χωρική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα,  καθώς και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με έδρα την Πάτρα και χωρική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Παναγούλιας ορίζεται υπεύθυνος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και προαγωγής υγείας στην Π.Ε. Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος