FOLLOW US: facebook twitter

“Οδικός χάρτης” για τα έργα

Ημερομηνία: 07-02-2024 | Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη Φαρμάκη με δημάρχους και αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας σήμερα στην Πάτρα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ευρεία σύσκεψη για τα περιφερειακά έργα της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος έχει καλέσει όλους τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και των δεκαεννέα δήμων της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών και της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η σύσκεψη θα έχει ως κύριο αντικείμενο την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια σε κάθε δήμο, προκειμένου να γίνει ιεράρχηση προτεραιοτήτων και να καθοριστεί ο «οδικός χάρτης» για τον συντονισμό ενεργειών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθούν αναλυτικά και τα έργα στα οποία οι ανάδοχοι έχουν κάνει διακοπή εργασιών, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί η διαδικασία με την οποία θα ξεμπλοκάρουν και θα μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης.

Δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η προγραμματική περίοδος 2014-2020 και πλέον ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, θα γίνει συζήτηση για τα έργα που πρέπει να μεταφερθούν ώστε να μην έχουμε οριστικές απεντάξεις, αλλά και για τις μελέτες που θα πρέπει να ωριμάσουν για να είναι ανταγωνιστική η διεκδίκηση πόρων από τους δήμους.

Από την Ηλεία θεωρείται δεδομένη η παρουσία των περισσότερων δημάρχων και των αντιδημάρχων τεχνικών Υπηρεσιών, καθότι ειδικά οι νέοι δήμαρχοι αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι της συζήτησης το πώς θα ξεμπλοκάρουν βαλτωμένα έργα και τη δυνατότητα άσκησης πιέσεων στα υπουργεία για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην πληρωμή λογαριασμών των εργασιών.

Όπως τόνισε έγκυρη πηγή στην «Πρωινή», η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Νεκτάριου Φαρμάκη είχε επαναληφθεί και στην έναρξη της πρώτης του θητείας και εντάσσεται στο πλαίσιο της αρμονικής και αποτελεσματικής συνεργασίας που θέλει να αναπτύξει στην επόμενη πενταετία για τη γρήγορη ολοκλήρωση των έργων στους δήμους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia