FOLLOW US: facebook twitter

«Ωδή στην Ειρήνη»

Ημερομηνία: 30-04-2024 | Συντάκτης:

Εκδήλωση από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης στο αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας

Εκδήλωση με θέμα «Ωδή στην Ειρήνη» πραγματοποίησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας με τους μαθητές να έχουν προετοιμάσει μια άρτια διοργάνωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγηση στο χώρο και στον χρόνο της Αρχαίας Ήλιδας από τους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης οι οποίοι μίλησαν για τον πολιτισμό 3000 ετών και στη συνέχεια οι μαθήτριες της Γ’ τάξης μέσα από θεατρικό δρώμενο μετέφεραν την ελπίδα για την Εκεχειρία. Ακολούθως η Δ’ τάξη ανέβασε τη κωμωδία του Αριστοφάνη, Ειρήνη με τους μαθητές να αποδίδουν το πνεύμα του κορυφαίου κωμικού της αρχαιότητας και να τονίζουν την σπουδαιότητα της Ειρήνης.

Την εκδήλωση έκλεισαν μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης με τελετουργική χορογραφία που μέσα από την ιερότητα και τον σεβασμό στη ζωή, έφεραν στις ψυχές των θεατών την κάθαρση!

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Μαυροειδάκου συνεχάρη όλους τους μαθητές για την άψογη και συγκινητική συμμετοχή τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς  που συνέβαλαν στην αρτιότητα της παράστασης καθώς επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την ΕΡΤ Πύργου.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζεύλα

που προώθησε εδώ και χρόνια  την παρουσία των σχολείων στα αρχαία θέατρα και σε χώρους πολιτισμού, μέσα από διασχολικές εκδηλώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος