FOLLOW US: facebook twitter

Ωδείο Ολύμπιον: Άρχισαν οι εγγραφές β’ εξαμήνου στο ωδείο των επιτυχιών και των ολοκληρωμένων σπουδών

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:
Ιβανόβα Ρουμπίνη πτυχίο πιάνου μόλις 15 ετών. Άριστα παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας

Το Ωδείο Ολύμπιον της πόλη μας, γνωστό για τις καινοτομίες του, τα νέα προγράμματα σπουδών, την εκμετάλλευση στο έπακρο των ψηφιακών μέσων, έρχεται για άλλη μια φορά να καταρρίψει το μύθο ότι οι σπουδές στα Ωδεία δεν ολοκληρώνονται ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους μαθητές του, φοιτητές σε άλλες πόλεις πια, να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους και να αποκτούν πτυχιακούς και διπλωματικούς τίτλους του Υπουργείου Πολιτισμού, στην πλειοψηφία τους με αριστεία, στο Πιάνο, στο Βιολί, στην Κιθάρα και πρόσφατα στο Σαξόφωνο.. Αυτό αποδεικνύει τη σπουδαία δουλειά με   συνέπεια,  ακριβή στόχευση και την αποτελεσματικότητά όλων των διδασκόντων του.

Η Βασιλική Τσαμπά πτυχίο Σαξοφώνου Ιανουάριος 2024 
 στον ελάχιστο χρόνο σπουδών

Για κάποιον που δεν γνωρίζει ξεκινώντας τις σπουδές ένας μαθητής από την ηλικία των τεσσάρων, και περνώντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν είναι πολύχρονο στα 15 έως 20 χρόνια του, ανάλογα με την έναρξη σπουδών του να γίνεται πτυχιούχος καθηγητής. Μάθε τέχνη και άστην, έλεγαν οι παλιοί. Αλλά χωρίς τίτλους δεν  αποδεικνύεται σήμερα η γνώση. Και φυσικά όταν κάποιος φέρει σε πέρας τις σπουδές του, γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο, αποκτά προσόντα εξειδικευμένα, μπορεί να συνδυάζει σπουδές, και στο τέλος να δημιουργεί ένα ξεχωριστό  και πιο επιλέξιμο βιογραφικό. Κυρίως όμως να ξεχωρίζει σαν πολύπλευρα καλλιεργημένη προσωπικότητα.

Η διευθύντρια του Ωδείου Ολύμπιον κ Περσαινίτη Διονυσία, μας επισήμανε ότι για να επιτύχουμε τα ελάχιστα χρόνια σπουδών που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού, θα πρέπει να υπάρχουν γερές βάσεις στους αρχάριους. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό που ονομάζουμε Προκαταρκτική σχολή, ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι πιο εύκολο να χτίσεις αν υπάρχουν γερές βάσεις.  Και μπορεί ο γονιός όταν έρχεται στο Ωδείο να μην φαντάζεται μια τέτοια   εξέλιξη και να θεωρεί ότι αν καταλάβει μια δεξιότητα στο παιδί του αργότερα, θα δώσει μια μεγαλύτερη βαρύτητα στις σπουδές του , θα ψάξει τον καλό δάσκαλο, το καλό ωδείο ας πούμε, μόνο που τότε θα έχουν χαθεί χρόνια, συχνά θα πρέπει να διορθώσουμε τα θεμέλια και αυτό είναι εφικτό, αλλά επίπονο, γι αυτό και ακούγεται κάποιες φορές “πήγε μουσική και τα παράτησε”. Στη τέχνη της μουσικής όταν κάποιος δεν παπαγαλίζει και σπουδάζει σωστά δεν υπάρχει περίπτωση αν αγαπά τη συνέπεια να εγκαταλείψει. Και δεν χρειάζεται να είναι γνώστης του αντικειμένου για να καταλάβει αν υπάρχει πρόοδος. Ευτυχώς για τη μουσική, ακούς αν κάθε χρόνο παίζονται πιο σύνθετα έργα από το παιδί σου. Αυτό συστήνω να παρακολουθούν οι γονείς.

Γι αυτό το λόγο έχουμε και τις καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες, ώστε να βιώνεται και να επιβραβεύεται η πρόοδος. Είμαστε προσεκτικοί να μην φορτώνουμε τους μαθητές με πληθώρα εκδηλώσεων που καθυστερούν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά με στοχευμένες που προάγουν τις δεξιότητες τους.”

Νιάρχος Νίκος πτυχίο Κιθάρας και σήμερα ανήκει στο διδακτικό προσωπικό

Για το Ωδείο Ολύμπιον το οποίο παρέχει αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού σπουδές,έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές β’ εξαμήνου σε όλα τα όργανα. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε για δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα, ώστε να ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής

Σιδηροκαστρίτης Χρήστος πτυχίο Πιάνου Ιούνιος 2023 στον ελάχιστο χρόνο σπουδών 

Πληροφορίες & Εγγραφές

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 26210-26858, e-mail: dperseniti2003@yahoo.com

Tάση Καζάζη 24 & Ομήρου (στο νέο πεζόδρομο πλατείας Ανδριάρα), Πύργος, ΤΚ 27131

www.facebook.com/odeioolympionpyrgos/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος