FOLLOW US: facebook twitter

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση για την κορινθιακή σταφίδα

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Να στηριχτεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας μετά από τις κατά τόπους συσκέψεις με τους αγροτικούς συλλόγους μέλη της και τις επιτροπές αγώνα.

Όπως αναφέρει με σχετική ανακοίνωση, οι σταφιδοπαραγωγοί βρίσκονται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας των φημών που διασπείρουν διάφοροι «ιθύνοντες» για το πως θα κινηθεί η τιμή της κορινθιακής σταφίδας προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Με δεδομένο τις μεγάλες στιγμές που υπέστησαν από τον πάγο στις 9 και 10 Απρίλη στην καρποφορία τους οι σταφίδες, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα είναι φέτος μια δύσκολη χρονιά αν επικρατήσουν οι σχεδιασμοί τους. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα στήριξης της σταφιδοκαλλιέργειας.

  • Απόσυρση τυχόν αποθεμάτων σταφίδας από την περσινή χρονιά για απόσταξη ή διάθεση σε κρατικές δομές (στρατός, σχολικές μονάδες κλπ.)
  • Να στηρίξει την τιμή της κορινθιακής σταφίδας σαν κατ’ εξοχήν εξαγωγικού προϊόντος που πλήττεται από την πανδημία και τα παιχνίδια κάποιων.
  • Να προχωρήσει γρήγορα σε δίκαιες αποζημιώσεις στο εκατό τα εκατό της πραγματικής ζημιάς που θα προέλθει από πραγματικές εκτιμήσεις.
  • Να δοθεί το δικαίωμα ένστασης από την ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλους τους παραγωγούς που απορρίφθησαν από την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Η ΟΑΣΗ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος