FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά μας

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:

ΟΑΣΗ: Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά μας

Η ΟΑΣΗ πραγματοποίησε το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο μετά το συνέδριο της Ομοσπονδίας με θέματα τη συγκρότηση του προεδρείου και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το νέο προεδρείο αποτελείται:

Πρόεδρος: Θανάσης Βομπίρης

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Χρέπας

Α’ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Γιαννόπουλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Βασιλόπουλος

Ταμίας: Βασίλης Κατσαριώτης

Οργανωτικός Γραμματέας: Νίκος Αγάλος

Το προεδρείο που εκλέχτηκε εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τους νέους αγρότες που φέτος για πρώτη φορά πήραν μέρος στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και αύξησαν τη συμμετοχή στις εκλογές κατά 40%. Εκφράζει τις αγωνίες τους και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να παραμείνουν στα χωριά και στα χωράφια τους κόντρα στην πολιτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που επιδιώκουν το ξεκλήρισμα μας.

Δεύτερο θέμα είδαμε την επιτροπή που θα εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην συνάντηση με τον Υπουργό την Τρίτη 15 Νοέμβρη στην Αθήνα για το σοβαρό πρόβλημα με την σταφίδα όπως είχαμε αποφασίσει στην σύσκεψη στη Μαγούλα. Δυστυχώς,  παρότι ακούμε από διάφορους που θέλουν να πλασάρουν με ωραίο περιτύλιγμα την κυβερνητική πολιτική ότι το πρόβλημά μας θα λυθεί δεν βλέπουμε κάποιο αποτέλεσμα και κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Αν η λύση είναι να σαπίσει και η δική μας η σταφίδα όπως σάπισαν φέτος τα ροδάκινα Ημαθίας επειδή δεν τα έπαιρναν οι έμποροι ευχαριστούμε δεν θα πάρουμ!!! Δεν θα βάλουμε εμείς τα χέρια μας για να βγάλουμε τα μάτια μας φτιάχνοντας ομάδες παραγωγών που θα μας πετάξουν γρηγορότερα έξω από την περιουσία μας. Άλλωστε όλοι αυτοί ενδιαφέρονται «τόσο πολύ» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε που προχώρησαν ουσιαστικά στη μείωση των επιδοτήσεων που έπαιρναν οι σταφιδοπαραγωγοί μέσω της σύγκλισης της αξίας των δικαιωμάτων και στην αύξηση από 01/01/2023 της ασφαλιστικής μας εισφοράς. Και εκτός όλων των άλλων σε πολλούς από τους αγρότες ζητάνε πίσω το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Και στην συνάντηση στην Αθήνα αλλά και στις επόμενες κινητοποιήσεις μας, απαιτούμε:

  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, στη σταφίδα 2€/Kg.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.
  • Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.
  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πολλά μας υπόσχονται, έρχονται δήθεν για να μάθουν τα προβλήματα μας λες και τόσα χρόνια δεν τα γνωρίζουν, μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη για τις εκλογές, και μετά μας «τσεκουρώνουν». Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έρθει κάποιος «σωτήρας» να μας σώσει και μην επιτρέπετε να αποφασίζουν άλλοι για την ζωή σας.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε υπόθεση στα χέρια μας! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248