FOLLOW US: facebook twitter

Γλυκίσματα από τον Κωνσταντίνο Μαλτέζο: Σοκολατένιο truffle με κουκουματ

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

Ο pastry chef Κωνσταντίνος Μαλτέζος παρουσιάζει σοκολατένιο truffle με κουκουματ

ΥΛΙΚΑ

480 γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια

100 γρ φεγετιν

80 γρ σοκολάτα γάλακτος

480 ml κρέμα γάλακτος

16 ώριμα κουκουματ

600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικα ετοιμάζουμε τα κουκουματ. Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε τα κουκουματ με νερό έως απάνω. Κάθε ένα 1 λεπτό βάζουμε νερό για 2 φορές και μετά στραγγίζουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το φέρουμε σε σημείο βρασμού να καραμελώσουν.Στην συνέχεια το επαναφέρουμε σε σιρόπι από το βάζο του.

Για την βάση μας ανακατεύουμε φεγετιν με την σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και απλώνουμε σε τσέρκι τις αρεσκείας μας. Για το truffle λιώνουμε απαλά την μαύρη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί να φτάσει 25 βαθμούς. Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια παχύρευστη υφή και ενσωματώστε το μισή σοκολάτα με ένα σύρμα και στην συνέχεια την υπόλοιπη.

Αρωματιζουμε με κονιάκ λίγο το κουκουματ και το κόβουμε σε κομματάκια μέσα στο μείγμα. Στην συνέχεια με μια παλέτα κόβουμε από επάνω στο μείγμα να το κάνουμε ευθεία.

Για επικάλυψη αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε κακάο η ένα γκαναζ σοκολάτα τις αρεσκείας μας.

Καλή μας όρεξη!


Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας, την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο. Ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία…

Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος